ارزیابی روابط بین صفات در ژنوتیپ های جو تحت شرایط نرمال و تنش انتهای فصل
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NCCCIAE02_222
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 668
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
چکیده
به منظور بررسی روابط بین صفات در ژنوتیپ های جو تحت شرایط نرمال و تنش انتهای فصل 49 ژنوتیپ جو در آزمایشاتی در قالب طرح بلوک های ناقص (لاتیس متعادل) در دو تکرار در سال زراعی 91-90 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی میاندوآب انجام گرفت. دو آزمایش جداگانه در شرایط کامل آبیاری و قطع آبیاری در مرحله سنبله دهی بطور جداگانه اجرا شد. نتایج آزمایش نشان داد در شرایط نرمال بین عملکرد دانه و صفات طول سنبله، تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه، درصد پروتئین، وزن هکتولیتر، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت همبستگی معنی داری وجود داشت در شرایط تنش کم آبی علاوه بر صفات مذکور عملکرد دانه با صفات ارتفاع بوته، طول پدانکل و تعداد سنبله در متر مربع نیز همبستگی مثبت و معنی داری را ن شان داد. همچنین تجزیه رگرسیون گام به گام صفات مشخص نمود تحت شرایط نرمال رطوبتی صفات عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت و ارتفاع در حدود 99% از تغییرات عملکرد دانه را توجیه نمود (R(2)=99/6) اما تحت شرایط کم آب بالاترین تغییرات عملکرد دانه را صفات عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت و طول پدانکل توجیه نمود (R(2)=99/2). در نهایت تجزیه علیت صفات در دو شرایط نشان داد عملکرد بیولوژیک بالاترین اثر مثبت و مستقیم را بر عملکرد دانه دارد و به عنوان صفت مؤثر بر عملکرد دانه در هر دو شرایط شناخته شد.کلیدواژه ها
جو، همبستگی صفات، تجزیه علیتمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.