بررسی آزمایشگاهی زهراگینی قارچ Metarhizium anisopliae (Metsch.) Sorokin روی شته مومی کلم (.Brevicoryne brassicae (L
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NCCCIAE02_165
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1066
نویسندگان
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
چکیده
شته مومی کلم از آفات مهم خانواده چلیپاییان میباشد. حشرات کامل و پوره های این آفت با مکیدن شیره گیاهی باعثایجاد پیچیدگی، زردشدگی و انتقال ویروسهای بیماریزای گیاهی می گردد. لذا در این تحقیق اثر حشره کشی دو جدایه قارچ (.Metarhizium anisopliae (Metsch (جدایه های M14 و 715) روی حشره کامل شته مومی کلم (.Brevicoryne brassicae (L در شرایط آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار گرفت. آزمایش ها در دمای 2±25 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 10±60 درصد و دوره روشنایی 16:8 (تاریکی: روشنایی) انجام گرفت. حشرات کامل آفت با غلظتهای (3)10 تا (7)10 کنیدی در میلی لیتر تیمار شدند. از تجزیه پروبیت داده ها برای محاسبه (LC(50 و (LC(95 هر قارچ استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اسپور میزان مرگ و میر نیز در آفت مزبور افزایش یافت. همچنین جدایه 2/4x10(5)=LC(50))M14 به طور معنا داری از جدایه 3/7x10(7)=LC(50))715) کشندهتر بود. میزان تلفات حاکی از حساسیت بالای حشرات به جدایه M14 می باشد. با توجه به قدرت حشره کشی قارچ مزبور روی شته مومی کلم، میتوان از آن در برنامههای کنترل بیولوژیک این آفت استفاده کرد.کلیدواژه ها
شته مومی کلم، (LC(50، کنیدی، Metarhizium anisopliaeمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.