حفظ محیط زیست از طریق مدیریت آبیاری و کاهش علفکشها در شالیزارهای گیلان
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: SSCI10_657
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1425
نویسندگان
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور
استادیار دانشگاه گیلان
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور
چکیده
اخیراً تلاش های زیادی با هدف مقابله با مشکلات کم آبی به وجود آمده طی سالهای اخیردر اراضی شالیزاری شروع شده است . براساس مطالعات مذکورانجام آبیاری تناوبی با دور 8 روزه ضمن حفظ عملکرد درحد آبیاری غرقاب دائم باعث صرفه جویی زیادی در میزان آب مصرفی خواهد شد [.2] اما از انجایی که نقش آب درکشت برنج محدود به تامین نیاز آبی گیاه نمی شود و وضعیت غرقاب ومدیریت آب به عنوان یک عامل درکنترل علفهای هرزشالیزار نه فقط رشد علفهای هرزرا کاهش می دهد [3] بلکه کارایی علف کش هارا بالا می برد . هرگونه تغییردروضعیت غرقاب باعث افزایش شدید علفهای هرز خواهدشد 4] و . [5 که خود ضرورت استفاده از علفکش های بیشتری را در شرایط خشکسالی به وجود خواهد آورد که به معنای آلودگی بیشتر محیط زیست می باشد . این درحالیست که درشرایط حاضر هرساله ورود مقدارمتنابهی از علفکش ها، سموم و مواد شیمایی مصرف شده درشالیزارهای استان گیلان به محیط زیست از جمله تالاب انزلی باعث ایجاد آلودگی های زیادی می شود . به طوریکه گزارشات نشان می دهد 25 درصد از کل مواد شیمایی مصرف شده دراراضی شالیزاری استان گیلان به تالاب انزلی وارد می شود [.1] روش مرسوم در اراضی شالیزاری استفاده از دوز 4 لیتر علفکش بوتاکلر در هکتار می باشد . این طرح با هدف حفظ محیط زیست و منابع آبی موجودسعی دارد با پیش بینی راهکارهایی ضمن استفاده از اثرات مطلوب آبیاری تناوبی 8 روزه و کاهش مصرف علفکش ها، از رشدسریع و غیرقابل کنترل علف های هرز شالیزارها در شرایط خشکی جلو گیری کند .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- تاثیرات گسترش شهری بر تنوع زیستی در شهر
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, InOrder To Prevent Alzheimer's Disease
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, In Order To Prevent Alzheimer's Disease
- Chemical composition of the essential oils isolated from Phlomis olivieri Benth (Lamiaceae) in Hamedan province
- The essential oil compositions of fresh and air-dried flowers of Rosa damascena
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.