آشکار سازی ارتباط الگوهای دمای سطحی اقیانوس اطلس بر نوسانات دمای شهرستان آستارا
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NCCCIAE02_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 760
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، گروه جغرافیا، ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی و آزاد اسلامی واحد اردبیل
چکیده
الگوهای ارتباط از دور به وقوع و تداوم الگوهای بزرگ مقیاسی از ناهنجاریهای چرخشی و فشار هوا اطلاق میشود که درمحدوده هایجغرافیایی وسیع گسترش یافته اند و مقیاس زمانی تداوم آنها از چند هفته تا چند سال را در بر میگیرد. به همین دلیل الگوهای پیونداز دور موجد ناهنجاریهای هستند که همزمان در نواحی ظاهراً خیلی دور از هم دیده میشوند. محدودهی مورد مطالعه ی این پژوهش،شهرستان آستارا بوده هدف از انجام این پژوهش آشکارسازی ارتباط الگوهای دمای سطحی اقیانوس اطلس بر نوسانات دمای شهرستانآستارا میباشد. بدین منظور از مقادیر دمای سالانه ایستگاه سینوپتیک آستارا در طی دورهی آماری از اداره هواشناسی استان و همچنین مقادیر عددی سالانهی شاخص ها از سایت اینترنتی ESRL اخذ گردیده است. روش های اصلی مورد استفاده در این پژوهش استفاده از آمار تحلیلی ضریب همبستگی پیرسون و نیز روش تجزیه و تحلیل رگرسیون (Backward) جهت تعیین الگوهایی که بیشترین نقش در تغییرات دمای را برعهده دارند، به کار گرفته شد. نتایج بیانگر این شد که حداقل و حداکثر و میانگین ماهانه دما ایستگاه مورد مطالعه با الگوهای AMM و AMO همبستگی معنی داری در سطح اطمینان 99 درصد نشان دادند. همچنین شاخص های NTA, TNA, CAR همبستگی در سطح اطمینان 95 درصد را نشان دادند. در پیش بینی حداقل دما، حداکثر و میانگین ماهانه ایستگاه آستارا شاخص های NTA ، AMM ، AMO ، WHWP مهم ترین نقش را بر عهده دارند ولی در پیش بینی حداقل دما شاخص های TSA ، TNA مهم ترین نقش را ایفاء کردند.کلیدواژه ها
الگوهای دمای سطحی، پیوند از دور، اقیانوس اطلس، شهرستان آستارا، نوسانات دمامقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.