بهبود جریان سیستم دوفازی نفت/آب با استفاده از کوپلیمر محلول در آب آکریل آمید- سدیم آکریلات

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی نفت و گاز ایران
  • کد COI اختصاصی: NIPC01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 762
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر ورامش

پژوهنده ارشد و عضو هیئت علمی پژوهشگاه صنعت نفت

چکیده

در این پژوهش، کوپلیمرهای آکریل آمید- سدیم آکریلات با هدف بهبود جریان و افزایش توان انتقال در خطوط لوله حاوی سیستم های دوفازی نفت/آب به روش پلیمریزاسیون امولسیونی سنتز شدند. به منظور دستیابی به پلیمری با جرممولکولی بالا و مناسب به عنوان عامل بهبود دهنده جریان، تأثیر عوامل مؤثر در واکنش پلیمریزاسیون مورد مطالعه وبررسی قرار گرفت. پلیمرهای سنتز شده با تکنیک هایH-NMR و FT-IR 1 شناسایی شدند و جرم مولکولی آنها به وسیله دستگاه ویسکومتر موئین اتوماتیک تعیین شد. تاثیر کوپلیمر سنتز شده بر روی افت فشار اصطکاکی وبهبود جریان در سیستم های دوفازی نفت/آب بر روی مخوط های نفت/آب با نسبت های 10/90JH50/50در خط لوله پایلوت به طول 89 متر مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که کارایی کوپلیمر محلول در آب سنتز شده در بهبود جریان نفت/آب ابتدا با افزایش مقدار آن از 50 بهppm09 افزایش و با افزایش دوباره آن به غلظتppm899 کاهش می یابد. همچنین ارزیابی نتایج بدست آمده نشان داد که کارایی کوپلیمر بهبود دهنده جریان ابتدا باافزایش نسبت آب در مخلوط دوفازی نفت/آب افزایش و پس از رسیدن به حداکثر مقدار آن در نسبت نفت/آب =40/60 با افزایش بیشتر میزان آب کارایی کوپلیمر بهبود دهنده جریان کاهش می یابد

کلیدواژه ها

بهبود دهنده جریان، کوپلیمر آکریل آمید- سدیم آکریلات، جریان دوفازی نفت/آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.