بررسی اثر معیار خاک در بیابان زایی با استفاده از مدل مدالوس ( مطالعه موردی منطقه حبله رود )

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_620
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2918
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا زهتابیان

استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران .

فاطمه موحدیان

کارشناس ارشد آبخیزداری

مریم نعیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی دانشکده منابع طبیعی دانش

چکیده

یکی از مهمترین چالش های بشری در قرن حاضر در ابعاد گوناگون بیابانزایی بوده که از آن تحت عنوان تخریب اراضی نه تنها در مناطق خشک، نیمه خشک وخشک نیمه مرطوب، بلکه در مناطق مختلف مخصوصا کشورهای در حال توسعه یاد میشود . خاک یکی از عوامل موثر در تخریب اراضی میباشد . مناسب ترین روش برای بررسی عوامل موثر در تخریب اراضی و شدت بیابان زایی از نظر متخصصان مدلینگ میباشد . هدف از این تحقیق ارائه نقشه تخریب اراضی حوزه حبله رود بر اساس معیار خاک با MEDALUS 1 است . در سال 1977 اولین اقدام در زمینه ارزیابی تخریب اراضی صورت گرفت که شامل تهیه نقشه جهانی تخریب اراضی توسط UNESCO 4 ,WMO 2 ,FAO 3 بود . مدالوس با هدف انجام دادن بررسی هایی پایه ای در تخریب اراضی کشورهای مدیترانه ای در سال 1990 توسط کمیسیون اروپا پیشنهاد شد . در سال 1999 مدلی برای ارزیابی و تهیه نقشه تخریب اراضی تحت عنوان ESAs 5 ارایه گردید . در این مدل چهار شاخص تحت عنوان کیفیت خاک، اقلیم، پوشش گیاهی و مدیریت به عنوان شاخص های کلید ی تخریب اراضی تعریف و نهایتا نقشه تخریب اراضی از میانگین هندسی شاخص های مذکور بدست آمد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.