تامین مالی غیرربوی مبتنی بر فناوری اطلاعات

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی
  • کد COI اختصاصی: MBMCONF01_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیژن بیدآباد

مشاور ارشد بانکداری اسلامی، بانک ملی ایران

محمود الهیاری فرد

کارشناس ارشد اقتصادی اداره کل مدیریت ریسک و برنامه ریزی بانک ملی ایران.

چکیده

برغم توسعه و گسترش انواع روشهای تامین مالی در سطح بین المللی اعم از روشهای مبتنی بر بانکداری اسلامی و یابانکداری متعارف، نحوه انتقال الکترونیکی منابع در تامین مالی چه به روش قرضی و چه غیر قرضی کمتر مورد توجه قرار گرفتهاست. فقدان سیستم پرداخت الکترونیک در سیستم های اطلاع رسانی طرح های قابل سرمایه گذاری برغم گسترش سامانه تسویه ناخالص 1 ( RTGS (، سامانه اتاق پایاپای الکترونیک 2 ( ACH (، سامانه تسویه اوراق بهادار الکترونیکی و شناسه حساب بانکیبین الملل ) IBAN ) 3 و از طرفی گسترش شبکه های فرا بانکی و یکپارچه بین الملل مانند 4SEPA ، سوئیفت 5 ( SWIFT (، شبکه تبادلاطلاعات بانکی )شتاب( و فعالیتهای صورت گرفته در جلب مشارکت های بین المللی در فرآیندهای تامین مالی طرح ها از محل وجوه ارزی در کشورهای مختلف همچنان ناکارآمد بوده است. در این میان نقش بکارگیری سیستم های پرداخت الکترونیک بهمنظور جذب سرمایه گذاری خارجی از محل منابع خرد و طراحی ابزارهای مالی قابل معامله در بازارهای ثانویه اینترنتی می بایستمورد توجه قرار گیرد. در این مقاله ضمن بررسی انواع روش های تامین مالی طرح های سرمایه گذاری الگوی جدیدی از تامین مالی مبتنی بر فناوری اطلاعات و ابزارهای مالی بدون شبهه ربا به منظور تکمیل زنجیره تامین مالی طرح های سرمایه گذاری را معرفیمی نماییم. شرعی بودن معاملات ابزارهای تامین مالی از یک طرف و سهل الوصول بودن جذب منابع خرد ارزی بین المللی دو فاکتوراصلی در ابداعات مالی غیرربوی مطرح در این مقاله خواهد بود. در این راستا با طراحی سیستم جدیدی تحت عنوان سیستم تسویه اوراق بدون کاغذ غیرربوی ) NSSSS ( با سازوکارهای معاملاتی غیرربوی به دور از هرگونه حیله و با ابداعات جدید مالیغیرربوی مبتنی بر فناوری اطلاعات شامل گواهی مشارکت و گواهی پذیره در بانکداری PLS ، گواهی آتی در سیستم تامین مالیجعاله JFS و اوراق قرضه تجاری به منظور تامین نقدینگی بانکها و اوراق قرضه خزانه غیرربوی به عنوان ابزار سیاست های پولی می توان هردو هدف در طراحی ابزارهای تامین مالی اسلامی را فراهم نمود

کلیدواژه ها

تامین مالی غیرربوی، فناوری اطلاعات، بانکداری اسلامی، بانکداری بدون ربا، بانکداری راستین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.