بررسی و ارزیابی عوامل مؤثر بر مدیریت بازاریابی جذب نقدینگی مطالعه موردی : بانک تجارت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی
  • کد COI اختصاصی: MBMCONF01_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 969
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه صمدی پور

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی،

علی خوش اخلاق

کارشناس دفتر ارتباط با صنعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی و ارزیابی عوامل مؤثر بر مدیریت بازاریابی جذب نقدینگی در سطح بانک تجارت صورت گرفته است. برای شناسایی مهمترین معیارهای موثر بر جذب نقدینگی از تکنیک دلفی و برای تعیین اولویتمعیارهای تحقیق حاضر از مدل های تصمیم گیری چند معیاره و مدل AHP و برای انتخاب بهترین راه کار جذب نقدینگی مبتنی بر اولویت معیارهای مورد مطالعه از تکنیک TOPSIS استفاده شده است. جامعه مورد بررسی را خبرگان وکارشناسان ارشد حوزه مورد مطالعه تشکیل می دهند. در تکنیک دلفی از گروهی ) 01 نفره( و برای تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی تعداد 01 نفر از خبرگان به عنوان نمونه انتخاب شده اند و در مرحله نهایی کار که براساس ماتریس ارتباطات و تکنیک تاپسیس صورت گرفته از دیدگاه یک تیم کارشناسی از خبرگان استفاده شده است. ابزار اصلی گردآوری داده هایپژوهش، پرسشنامه است. سه پرسشنامه در این تحقیق استفاده شده است: پرسشنامه دلفی، پرسشنامه خبرگان، پرسشنامه مبتنی بر ماتریس ارتباطات معیارهای اصلی و راه کارها. نتایج اولویت بندی معیارهای شناسایی شده با استفاده از روش AHP بدین شرح می باشند: شاخص برداشت غیر منتظره سرمایه سهام داران از بیشترین اولویت برخوردار است. شاخصهای سیاست های ابلاغی بانک مرکزی، سپرده های پس انداز، سپرده های سرمایه گذاری، سپرده های جاری، مدیریت مناسب منابع، سرمایه گذاری و مشارکت ها و آموزش کافی به همکاران و در نهایت تسهیلات اعطایی در اولویت های بعدی قرار داشته اند. انتخاب بهترین راه کار جذب نقدینگی براساس معیارهای اصلی شناسایی شده با استفاده از تکنیک TOPSIS می توان نتیجه گرفت بهترین گزینه جذب نقدینگی، تنوع صندوق است و راهکارهای افزایش خالص حساب بانک، افزایش حساب جاری نزد بانک مرکزی و سرانجام جذب سپرده در رتبه های بعدی قرار داشته اند

کلیدواژه ها

مدیریت بازار یابی، جذب نقدینگی، بانک تجارت، TOPSIS ، AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.