بررسی تاثیر روشهای مختلف خاکورزی بر همگنی رشد، عملکرد و بهرهوری مصرف آب چغندرقند

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_531
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1046
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا قهرمانیان

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب

امیر نورجو

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب

چکیده

عدم خاکورزی مناسب در زراعت چغندرقند سبب خروج ناهمگن غده ها و نهایتا " سبب افزایش ضایعات غده ها هنگام برگ زنی و طوقه زنی در موقع برداشت می شود . از این رو ارائه روش خاکورزی مناسب جهت رشد همگن و خروج متناسب ریشه های چغندر قند و رفع مشکلات برداشت مکانیزه ضرورت می یابد . شخم در عمق 20 الی 25 سانتیمتری خاک زیرین را سخت و دست نخورده باقی می گذارد، بر اثرگذشت زمان وعدم تغییر عمق شخم احتمال ظهور لایه سخت افزایش می یابد . وجود این لایه هرچند نازک بر ظهور و تعداد غده با ریشه های منشعب و نیز میزان بیرون زدگی غده از خاک موثر است ( صلح جو و نیاز، 1380 و گوهری، ).1375 تحقیقات ساعتی و سبزه ای ) 1375) نشان داد که بیشترین درصد ریشه های منشعب ) 15 درصد ) و حداکثر میزان بیرون زدگی غده ها از خاک 14/3) درصد ) از تیمار شخم محلی ( گاوآهن برگرداندار به عمق 20 سانتیمتر در پائیز و دیسک و لولر در بهار ) حاصل میشود، در حالیکه تیماری که در آن از زیرشکن استفاده شده بود از لحاظ درصد ریشه های منشعب و بیرون زدگی غده ها از خاک کمترین مقدار را به خود اختصاص می داد . حسینی (1376) نشان داد که کاربرد زیرشکن در عمق 50 سانتیمتری در پائیز به همراه شخم سطحی ودیسک و ماله در بهار سبب کاهش درصد وزنی تلفات تا 3/2 درصد شده و بیشترین عملکرد محصول به میزان 71/3 تن در هکتار را سبب شده است . نتایج تحقیقی نشانگرآن است که قطع یک سانتیمتر بیش از حد معقول طوقه، تلفات را 8 درصد، قطع دو سانتیمتر بیشتر تلفات را 15 درصد و قطع سه سانتیمتر بیشتر تلفات را 23 درصد افزایش می دهد ( خواجه ای، 1370 و ساعتی و سبزه ای، 1375 )

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.