نقش سازمانهای مردمنهاد در پیشگیری رشدمدار از بزهکاری نوجوانان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس ملی سیاست کیفری ایران در قبال بزهکاری و بزه دیدگی کودکان و نوجوانان
- کد COI اختصاصی: NCICPC01_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2057
نویسندگان
دانشجوی دکتری، حقوق جزا و جرم شناسی، گروه حقوق، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، حقوق جزا و جرم شناسی، گروه حقوق، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
چکیده
شکست رویکردهای انحصارطلبانه در مبارزه با انحرافات اجتماعی و پیشگیری از بزهکاری موجب شدهاست که دولتها به اتخاذ رویکردهای مشارکتی در سیاست جنایی خویش، روی آورند. این رویکرد که از آن بایاد میشود، به معنای شرکت دادن مردم در مراحل مختلف نظام عدالت « سیاست جنایی مشارکتی» عنوانکیفری از جمله پیشگیری از جرم میباشد. یکی از قالبهای مشارکت مردم در عرصه پیشگیری از جرماست که از کارایی و تأثیرگذاری بیشتری در این عرصه برخوردار میباشد. امروزه رشد و «سازمانهای مردمنهاد»گسترش بزهکاری نوجوانان در هر دو بعد کمی و کیفی، از جمله آسیبهای اجتماعی است که لزوم مشارکت وهمکاری نهادهای رسمی و غیررسمی را در زمینه پیشگیری از آن ضرورتی انکارناپذیر کرده است. سازمانهایمردمنهاد، به عنوان قالب سازمانیافته مشارکتهای مردمی، از جمله نهادهای غیررسمی هستند که در اینزمینه وارد عرصه شده و فعالیتهای گوناگونی را به انجام رساندهاند. بهطورکلی میتوان گفت که این سازمانهابا انجام اقدامات آموزشی مانند برگزاری کلاسهای سوادآموزی، حرفهآموزی، آموزش مهارتهای اجتماعی،آموزش مهارتهای فرزندپروری و همچنین اقدامات حمایتی همچون شناسایی و نگهداری از کودکان و نوجوانانبیسرپناه، ارایه خدمات بهداشتی، حمایت از خانوادههای بیبضاعت و... در تلاش هستند که با از بین بردن عواملاجتماعی مؤثر در بزهکاری نوجوانان از گرایش آنها به رفتارهای مجرمانه پیشگیری نمایندکلیدواژه ها
نوجوان، بزهکاری نوجوانان، پیشگیری رشدمدار، سازمانهای مردمنهادمقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.