پیش تصفیه شیمیایی فاضلاب پالایشگاه اصفهان با استفاده از روش طراحی آزمایش تاگوچی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش منطقه ای گاز، تکنولوژی و توسعه
- کد COI اختصاصی: FGTDC01_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1276
نویسندگان
مدرس دانشگاه جامع علمی- کاربردی واحد فارس، مرکز فیروزآباد
چکیده
از صنعتی شدن تکنولوژی بیوراکتور غشایی و استفاده از این سیستم در تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی بیش از دو دهه می گذرد، اما در ایران هنوز برای استفاده از این تکنولوژی فعالیت چندانی انجام نگرفته است. هر چند در صنعت تصفیه فاضلاب های صنعتی نسبت به تصفیه فاضلاب های شهری پیچیدگی های بیشتری وجود دارد؛ در این پژوهش سعی شده است آزمایش هایی انجام شود تا کارایی این تکنولوژی در تصفیه فاضلاب پالایشگاه های گازی سنجیده شود. از آنجا که در فاضلاب های پالایشگاه های گازی نسبت COD/BOD5 حدود دو است و همچنین مواد شیمیایی سمی و فلزات سنگین بسیاری در آن وجود دارد، لذا بهترین تصمیم برای تصفیه این نوع فاضلاب، استفاده از فرایند پیش تصفیه شیمیایی برای کاهش میزان آلاینده ها، مواد سمی و فلزات سنگین است. در این مقاله فرایند پیش تصفیه شیمیایی در راستای استفاده از بیوراکتور غشایی مورد توجه قرار گرفته است. برای تصفیه شیمیایی از منعقد کننده های سولفات آهن، سولفات آلومینیوم، آهک و پلی الکترولیت استفاده شده است و در طراحی آزمایش ها تاثیر این چهار پارامتر و همچنین تاثیر دما، pH، زمان هم زدن و سرعت هم زدن در نظر گرفته شده است. در این پژوهش هدف رسیدن به بیشترین میزان تصفیه و حذف آلاینده ها است در نتیجه، پس از تصفیه شیمیایی از غشاء برای جداسازی آلاینده ها استفاده شده است. نتایج آزمایش های شیمیایی نشان می دهد که با تغییر غلظت منعقد کننده ها، جواب ها به شدت تغییر می کنند. بهترین نتایجی که با توجه به بهینه سازی پارامتر ها توسط طراحی آزمایش ها بدست آمد، حدود 80% حذف میزان اکسیژن مورد نیاز شیمیایی و 80% حذف میزان اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی بوده است.کلیدواژه ها
فاضلاب پالایشگاه، پیش تصفیه شیمیایی، بیوراکتور غشاییمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.