تاثیر دو سیستم آبیاری تیپ و نشتی در تراکم های مختلف کاشت بر عملکرد سیر و کارایی آب و ازت

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_519
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قدمی فیروزآبادی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان

علی احسان نصرتی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان

رحیم مطلبی فرد

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان

چکیده

مسئله صرفه جویی و استفاده بهینه از آب، به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک از اهمیت خاصی برخوردار است . حدوداً 93 درصد منابع آب تجدید شونده سطحی و زیرزمینی به بخش کشاورزی اختصاص دارد، لذا اهمیت بهره وری از آب و میزان ماده خشک تولید شده به ازاء واحد آب مصرفی در این بخش اهمیت زیادی دارد . در زمینه کارایی مصرف آب تا کنون در کشور تحقیقات و مطالعات جامع و دقیقی صورت نپذیرفته است . لذا تعیین مقادیرکارایی مصرف آب از نظر مدیریت آبی و اقتصاد کشاورزی در مناطق مختلف حائز اهمیت است . افزایش راندمان مصرف کودهای مختلف و بخصوص ازت از اهم برنامه های وزارت کشاورزی می باشد و با توجه به اینکه راندمان جذب کودهای ازته در ایران خیلی پایین می باشد افزایش این راندمان می تواند تأثیر مهمی در کاهش مصرف کودهای ازته و عوارض ناشی از آن ( آلودگی هوا و آبهای زیرزمینی ) داشته باشد . مالیک و همکاران در مقایسه دو سیستم آبیاری قطره ای و سطحی بالاترین راندمان مصرف کود و آب را از تیمار کود آبیاری از طریق سیستم آبیاری قطره ای بدست آوردند . سن او وهمکاران طی آزمایشی با 4 دور مختلف آبیاری قطره ای 6) ، 5 ، 4 ، 3 روز یکبار ) و 4 سطح ازت خالص 0) و 20 و 40 و ) 80 کیلو گرم در هکتاربر روی سیر انجام دادند . اعمال تیمارهای آبیاری و ازت تا 54 روزپس از سبز شدن ادامه داشت،مقدار آب مصرفی بر اساس روش تبخیر و تعرق پنمن محاسبه گردید . نتایج نشان داد تیمارهای ازت و آبیاری تاثیری بر عملکرد غده سیرنداشته ولی بالاترین وزن غده ها از تیمارآبیاری به فاصله 3 روز وازت 20 کیلو گرم در هکتار بدست آمد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.