اثر سالیسیلیکاسید بر جوانه زنی و رشد چمن فستوکا(Festuca rubra) و لولیوم (Lolium perenne) تحت شرایط تنش شوری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی تنش های گیاهی غیر زیستی
- کد COI اختصاصی: NCPAS01_290
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1624
نویسندگان
کارشناس ارشد علوم باغبانی
استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه کردستان
چکیده
فستوکا Festuca sp) و لولیوم Lolium sp) از مهمترین چمنهای فصل سرد هستند که بعنوان سبز فرش در سراسر جهان استفاده میشوند. به منظور بررسی اثر متقابل اسید سالیسیلیک SA) و کلرید سدیمNaCl) بر روی جوانه زنی و رشد چمن فستوکا و لولیومدر شرایط گلخانهای آزمایشی طراحی گردید. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 2 تیمارSA) ,NaClو در سه تکرار انجام شد. بذرهای فستوکا و لولیوم به مدت 12 ساعت در آب مقطر(شاهد) و 100 میلی گرم در لیتر(mg/1اسید سالیسیلیک خیسانیده شدند. بذرها در مخلوط خاکی نمکی شده با غلظت های مختلفNaCl 0,40,80,120 میلی مولار) کشت شدند. در طول آزمایش درصد و سرعت جوانه زنی، میانگین زمان جوانه زنی و بعد از طی 50 روز، طول ساقه، طول ریشه ، وزن تر و خشک کل اندازه گیری گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که درصد و سرعت جوانه زنی با افزایش سطوح شوری کاهش یافتند. نتایج نشان داد که لولیوم پرن نسبت به فستوکا رابرا تحمل بیشتری در مقابل شوری در مرحله جوانه زنی دارد. شوری طول ساقه را در هردو گونه+ کاهش داد. کاربرد خارجی 100 میلی گرم در لیترSA عملکرد وزن خشک و تر را در هر دو شرایط شوری( 40 میلی مولارو غیر شوری را در فستوکا افزایش داد. تیمار SA اثر منفی شوری را بر روی رشد این دو گونه چمن کاهش داد.کلیدواژه ها
اسید سالیسیلیک، جوانه زنی، تنش شوری، فستوکا رابرا، لولیوم پرنمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.