بررسی تاثیر کاربرد پاکلوبوترازول بر پارامترهای فیزیولوژیکی گیاه کلزا تحت تنش شوری در شرایط این ویترو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تنش های گیاهی غیر زیستی
  • کد COI اختصاصی: NCPAS01_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کاظم زاده

دانشجوی کارشناسی ارش ، د دانشگاه پیام نور اصفهان

رویا رضوی زاده

استادیا ، ر گروه زیست شناس ، ی دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷ ، تهران - ایران

شکوفه انتشاری

استادیا ، ر گروه زیست شناس ، ی دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷ ، تهران - ایران

چکیده

در این پژوهش تاثیر ترکیبات تریازولها (پاکلوبوترازول) بر برخی پارامترهای بیوشیمیایی گیاه کلزا تحت تنش شوری در شرایط کشت درون شیشه بررسی گردید. پس از شستشو و ضدعفونی کردن بذرها در محیط کشتهایMSحاوی غلظتهای 0و50 و 100 میلی مولار کلریدسدیم (سطوح مختلف شوری) و غلظتهای 0و5و10 و 20 میکروگرم در لیتر پاکلوبوترازول کشت داده شد. برای هر تیمار 3 تکرار در نظر گرفته شد. پس از 4 هفته پارامترهای بیوشیمیایی (قندهای احیاء کننده، لیپدها،پروتئین، پرولین برگ و ریشه) و عناصر معدنی بر روی گیاهان حاصل از کشت بذور اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تنششوری میزان قندهای احیاء کننده و پرولین را افزایش داده است و این افزایش درغلظت 20 میکروگرم پاکلوبوترازول معنی دار بود. تنش شوری میزان مالون دی آلدئید را افزایش داد، در حالی که تیمار پاکلوبوترازول موجب کاهش این پارامتر شد. میزانسدیم به عنوان یک یون مخرب برای فعالیتهای متابولیکی گیاه طی بالا رفتن سطح شوری افزایش یافت که تیمار پاکلوبوترازول به طور معنی داری مقدار سدیم را به میزان کمتری افزایش داد. هم چنین مقادیر بالای نمک موجب کاهش پروتئین و یونهای پتاسیم وکلسیم شد، تیمار پاکلوبوترازول باعث افزایش این پارامترها در گیاهان تحت تنش شوری شد. نتایج حاصل از این تحقیق بهبود علائم تنش و آسیبهای ناشی از شوری را در گیاه کلزا تحت تیمار با پاکلوبوترازول نشان داد

کلیدواژه ها

پاکلوبوترازول- تنش شوری- کشت درون شیشه ای- کلزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.