تأثیر هالوپرایمینگ بذر بر رشد گیاهچهای چغندرقند (Beta vulgaris L.) تحت تنش شوری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی تنش های گیاهی غیر زیستی
- کد COI اختصاصی: NCPAS01_120
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 722
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، عضو استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگران جوان، گروه زراعت، تهران، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان، دانشجوی کشاورزی، بهبهان، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، عضو استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگران جوان، گروه زراعت، تهران، ایران
چکیده
شوری، یکی از مهمترین تنشهای غیرزندهای است که باعث کاهش قابلیت تولید محصول در خاکهای مناطق خشک ونیمه خشک میشود. به منظور مطالعه تأثیر پرایمینگ بذر در کاهش اثرات تنش شوری در مرحله رشد و نمو اولیه گیاهچهچغندرقند، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با 6 تکرار در آزمایشگاه تحقیقات بذر گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران در سال 1391 اجراء شد . تیمارهایآزمایش شامل پرایمینگ بذر دو رقم چغندرقند (ک. و. اس و یونیورس)، شاهد (بدون پرایمینگ)، هیدروپرایمینگ (آب) و هالوپرایمینگ با نمکNaCl)با غلظتهای 2و4و6و8درصد بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که ارقام ، شوری و اثر متقابل ارقام×شوری در صفاتی مانند: درصد و سرعت جوانهزنی، شاخص میزان جوانهزنی، میانگین جوانه زنی روزانه ارزش جوانهزنی، شاخص استرس جوانهزنی و ضریب سرعت کوتووسکی در سطح احتمال ( 0 .01 P اختلاف معنی داری را نشان دادند. با افزایش غلظت نمک کلیه صفات مذکور کاهش یافتند، اگر چه تمام تیمارهای پرایمینگ بذر درکاهش اثرات تنش شوری موثر بودند، اما بالاترین صفات مذکور در تیمار هیدروپرایمینگ (آب) مشاهده شد، و تیمار هالوپرایمینگ با نمکNaCl) با غلظت 8 درصد بیشترین اثرات منفی را بر مولفه های اصلی رشد کلیه صفات مذکورداشت. بنابراین پرایمینگ بذر بهویژه تیمار هیدروپرایمینگ (آب) می تواند روشی مناسب برای افزایش مقاومت گیاهچغندرقند به تنش شوری باشدکلیدواژه ها
چغندرقند، تنش شوری، پرایمینگ،، سرعت جوانهزنی و شاخص طولی و وزنی ویگورمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.