اثرهومات پتاسیم برتحمل به خشکی ذرت رقم 604 تحت شرایط خشکی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی تنش های گیاهی غیر زیستی
- کد COI اختصاصی: NCPAS01_119
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 842
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل
چکیده
جهت استفاده از فواید هومات پتاسیم در شرایط آب و هوایی تبریز، تحقیقی روی تاثیر سطوح آبی (آبیاری پس از 70و100 و 130 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر) به همراه محلول پاشی محلول های هومات پتاسیم با غلظت های مختلف ( 0و 10 و 50 در هزار ) در مراحل متفاوت رشدی (مرحله رویشی، مرحله زایشی و مرحله رویشی به همراه مرحله زایشی) در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام پذیرفت. براین اساس سطوح آبی به عنوان فاکتور اصلی و غلظت و مراحل محلول پاشی هومات پتاسیم بهصورت فاکتوریل درکرت های فرعی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که خشکی منجر به کاهش صفاتی همچون قطرساقه،طول داته وعملکرد دانه می شود و با افزایش سطح کم آبی میزان کاهشصفات بیشتر می شود. مصرف هومات پتاسیم در شرایط کم آبی از کاهش صفات جلوگیری کرده و تحمل به خشکی را افزایش داده است. در شرایط آبیاری کامل اختلاف معنی داری بین تیمار های غلظت های مختلف هومات پتاسیم مشاهده نشد. کم آبی عملکرد دانه را نسبت به شاهد کاهش داد، ولی میزان کاهش در شرایط کاربرد هومات پتاسیم کمتر بود. بنابراین با مصرف هومات پتاسیم می توان اثرات کمبود آب را در ذرت تعدیل نمود.کلیدواژه ها
خشکی،ذرت،عملکرد دانه،هومات پتاسیممقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.