اثر تیمار اتیلن خارجی بر رقم آذران گل محمدی (Rosa damascene Mill.)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی تنش های گیاهی غیر زیستی
- کد COI اختصاصی: NCPAS01_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 854
نویسندگان
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده
اتیلن به عنوان یک هورمون گیاهی چه بصورت تولید درون گیاهی و چه حاصل از منابع بیرونی (از قبیل وسایل نقلیه، میوههای رسیده یا دیگر منابع آلاینده)، اثر مهمی بر فرآیندهای رشد و نمو، بویژه ریزش گل و برگ دارد. آزمایشی به منظور بررسی اثر تنش اتیلن خارجی بر شاخه بریده رقم آذران گل محمدی در دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران در سال 1391 انجام گرفت. این پژوهش به صورت طرح کاملاً تصادفی با 4 غلظت اتیلن ( 0,2,4,10 پیپیام) و 3 تکرار پیاده گردید. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که اتیلن خارجی اثر مثبت و معنیداری بر روند ریزش گل در رقم آذران گل محمدی داشت و بیشترین میزان گلهای ریزش کرده در غلظت پائین اتیلن ( 2 پیپیام) مشاهده گردید. همچنین مشخص گردید که محل ریزش گل در رقم آذران گل محمدی تحت تیمار اتیلن، در محل اتصال گلبرگ به نهنج بوده و ریزش گل از محل دمگل به ندرت مشاهده گردید. بررسی روند تغییرات کلروفیل حاکی از اثر معنیدار اتیلن بر کاهش و تخریب کلروفیل بود که در ابتدا یک افزایش و سپس کاهششدید در محتوای کلروفیل برگهای تیمار شده با اتیلن مشاهده گردید. همچنین اتیلن اثر معنیداری بر تغییرات وزن شاخه گل داشت، به طوریکه کاهش وزن شاخه در تیمارهای اتیلن بیشتر از شاهد بود. بررسی نتایج مربوط به کسر محلول غذایی نیز نشان داد که بیشترین و کمترین میزان کاهش محلول غذایی به ترتیب در گلدانهای مربوط به تیمار شاهد و 2 پیپیام اتیلن بودکلیدواژه ها
ریزش گلبرگ، ریزش برگ، تنش، کلروفیل، گل محمدیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.