اثر پوشش های ملاتونین، کیتوزان و نانوکامپوزیت ملاتونین-کیتوزان بر ویژگی های فیزیکو شیمیایی میوه خرمالو (رقم کرج) در طی انبار سرد
محل انتشار: مجله فرآیند و کارکرد گیاهی، دوره: 14، شماره: 68
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 2
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-14-68_007
تاریخ نمایه سازی: 21 آبان 1404
چکیده مقاله:
خرمالو از محصولات مهم باغبانی با فسادپذیری بالا و عمر پس از برداشت بسیار کوتاه است که به دلیل تولید اتیلن و تنفس بالا دچار رسیدگی سریع می شود. از دست دادن سفتی، میوه های خرمالو را در برابر آسیب های مکانیکی آسیبپذیر و در نهایت حملونقل به نقاط دور را محدود می کند. بنابراین ارائه راهکارهای مفید و استفاده از مواد طبیعی جهت افزایش ماندگاری این میوه بسیار حائز اهمیت است. با توجه به اثرات مفید پوشش های خوراکی این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور پوششهای خوراکی شامل کیتوزان (۲/۰ درصد)، ملاتونین (۱۰۰ میکرومولار)، نانوکامپوزیت ملاتونین پوشش داد ه شده با کیتوزان ۲/۰ درصد و شاهد (آب مقطر) و فاکتور زمان انبارمانی (۱۵، ۳۰ و ۴۵) روز بود که میوه های تیمارشده در دمای یک درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۸۵-۹۰ درصد به مدت ۴۵ روز در سردخانه نگهداری شدند. نتایج به دست آمده نشان دادند که تیمار نانوکامپوزیت ملاتونین پوشش داد ه شده با کیتوزان ۲/۰ درصد سبب حفظ سفتی بافت میوه شد. علاوهبراین بالاترین میزان فنول کل (۶/۲۹۶۶) میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر)، فلاونوئید کل (/۵۷۶ میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر)، آسکوربیک اسید (۸/۱۷ میلی گرم بر ۱۰۰ گرم وزن تر) و فنیل آلانین آمونیالیاز (۹/۲۱ واحد بر میلیگرم وزن تر) در نانو کامپوزیت ملاتونین پوشش داده شده با کیتوزان ۲/۰ درصد مشاهده شد. در نتیجه، نانو کامپوزیت ملاتونین پوشش داده شده با کیتوزان می توانند به عنوان پوشش و ترکیب طبیعی و ایمن موجب حفظ خواص کیفی و افزایش عمر انبارمانی میوه خرمالو در طول نگهداری در سردخانه شود.
کلیدواژه ها:
Antioxidant capacity ، PAL activity ، Persimmon ، Postharvest life ، Melatonin ، خرمالو ، ظرفیت آنتی اکسیدانی ، عمر پس از برداشت ، فنیل آلانین آمونیالیاز ، ملاتونین
نویسندگان
بهناز سلیمانی
Horticultural Science Department, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
ولی ربیعی
Horticultural Science Department, Faculty of Agriculture, Universit of Zanjan, Zanjan, Iran
فرهنگ رضوی
Horticultural Science Department, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
غلامرضا مهدوی نیا
Department of Chemistry, Faculty of Science, University of Maragheh, Maragheh, Iran
فهیمه نصر
Horticultural Science Department, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :