بررسی تاثیر فصل کاشت وتراکم بذر بر روی خصوصیات کیفی عدس رقم کیمیا در شرایط دیم خرم آباد

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: RCASFT03_729
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 804
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم موسوی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

پیام پزشکپور

اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

مسعود رفیعی

اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

چکیده

به منظور بررسی امکان کشت پائیزه عدس در شرایط دیم و مقایسه آن با کشت معمول (بهاره) و نیز بررسی تراکم بذر مناسب در هر یک از فصل های کاشت، این پژوهش در سال زراعی 91-1390 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاداسلامی در شهرستان خرم آباد اجرا گردید. آزمایش دارای دو عامل فصل کاشت (پائیزه و بهاره) و تراکم بذر (در پنج سطح 150و200و250و300و400 بذر در مترمربع) بود که به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. عملکرد دانه، ماده پروتئین دانه و کاه مورد بررسی قرارگرفتند .نتایج تجزیه واریانس نشان داد تأثیر تاریخ کاشت بر عملکرد دانه ، عملکرد پروتئین کاه و عملکرد پروتئین دانه بسیار معنی دار بود وحداکثر عملکرد پروتئین کاه 143/9 کیلوگرم در هکتار ) از فصل کاشت اول بدست آمد معنی داربود. حداکثر عملکرد پروتئین دانه 79/6کیلوگرم در هکتار ) از فصل کاشت اول بدست آمد. بیشترین میانگین عملکرد پروتئین کاه به میزان113/1کیلوگرم در هکتار مربوط به تیمار 400 دانه در مترمربع بود.بیشترین عملکرد دانه به میزان 983 کیلوگرم در هکتارمربوط به کشت پائیزه بود و تیمار 300 بذر در مترمربع دارای بیشترین عملکرد دانه ( 1012 کیلوگرم در هکتار) بود. بیشترین میانگین عملکرد پروتئیندانه به میزان 113/1کیلوگرم در هکتار مربوط به تیمار 400 دانه در مترمربع بود

کلیدواژه ها

عدس ،فصل کاشت ،تراکم ،عملکرد پروتئین دانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.