بررسی اثر کوددهی دیرهنگام و زمان قطع نیتروژن بر روند تغییرات برخی از صفات کمی و کیفی واریته های تجاری نیشکر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: RCASFT03_665
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل رفعت جو

کارشناس مدیریت مطالعات کشت و صنعت نیشکر هفت تپه

عادل مدهج

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، گروه زراعت واصلاح نباتات

چکیده

به منظور بررسی تاثیر مصرف دیرهنگام و زمان قطع نیتروژن بر روند تغییرات برخی صفات کمی و کیفی واریته های مختلف نیشکر، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در مزارع راتون یک کشت و صنعت نیشکر هفت تپه اجرا گ ردید. واریته ها با پنج سطح،CP48-103 ،CP69-1062 ،CP57-614 وCP73-21 ،CP65-315در کرت های اصلی و میزان و زمان قطع نیتروژن (کود اوره) با دو سطح (روش معمول و کوددهی دیرهنگام) در کرت های فرعی قرار گرفت.همزمان با اعمال تیمار کودی اندازه گیری رشد طولی ساقه شروع و هر هفته یکبار تکرار گردید. همچنین عملیات قطع آبتمام واریته ها به منظور تسریع و یکنواختی در رسیدگی نیشکر در یک تاریخ یکسان و به فاصله یک ماه از زمان اولین برداشت (نیمه مهرماه) اعمال گردید. به منظور تجزیه کیفی ساقه های نیشکر از نیمه مهر ماه نمونه برداری تیمارها آغاز و هر15 روز یکبار تا پایان آذر ماه ادامه یافت. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگین داده ها نشان داد که رشد طولی ساقهنیشکر با مصرف کود بیشتر (کوددهی دیرهنگام) در تمامی واریته ها بطور معنی داری (در سطح احتمال 1%) افزایش یافت به گونه ای که واریته های دیررس و میان رس48 CP و 69 CPدر بالاترین سطح و واریته زودرس CP57در پایین ترین سطح قرار گرفت. در خصوص صفات کیفی نیشکر عدم معنی دار شدن اثر تیمارها بر میزان ساکاروز و درجه خلوص بیانگر عدم تاثیر سوء و منفی نیتروژن بر این فاکتورها و امکان اعمال تیمارهای کوددهی دیرهنگام در شرایط مواجه شدن گیاه با مشکلات دوره داشت، مانند محدودیت در منابع آبی، تاخیر در برداشت و کوتاه شدن دوره رشد و ... بمنظور جبران نقصان رشد می باشد

کلیدواژه ها

نیشکر، واریته، کوددهی دیر هنگام، زمان قطع نیتروژن، عملکرد کمی و کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.