اثر مقادیر مختلف کود نیتروژن و پتاسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد دو لاین امید بخش برنج
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
- کد COI اختصاصی: RCASFT03_630
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 716
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور
چکیده
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود نیتروژن و پتاسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه، دو لاین امید بخش برنج Oryza sativa L.)سری لاین های ارسالی در قالب 2001IRFAON به نامهای اختصاری لاین 4 و 7 آزمایشی درقالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت آزمایش اسپلیت فاکتوریل با سه عامل و در 3 تکرار در سال 1390 در مزرعه موسسه تحقیقات برنج کشور واقع در رشت اجرا شد. مقادیر کود نیتروژن در سه سطح ( 60و90و120 کیلوگرم در هکتار از منبع نیتروژن 46 درصد) و مقادیر کود پتاسیم در 3 سطح ( 100،0و200 از منبع سولفات پتاسیم) و لاین های شماره 4 و 7 استفاده شد. کودها در سه مرحله به تناسب یک سوم پایه، یک سوم مرحله اول پنجه زنی و یک سوم در مرحله آبستنی مصرف شدند نتایج آزمایش نشان داد که نیتروژن در تمامی صفات مورد بررسی اثر معنی دار داشته و بالاترین ارتفاع 109/6سانتی متر )، تعداد پنجه موثر22/68تعداد دانه پر135/1تعداد دانه پوک26/20درصد باروری خوشه(89/96درصد)، عملکرد دانه6/792تن در هکتار) و کمترین تعداد پنجه نابارور0/2277در تیمار 120 کیلوگرم نیتروژن به دست آمد. مصرف کود پتاسیم موجب افزایش عملکرد دانه شده و مصرف 200 کیلوگرم در هکتار پتاسیم با میانگین عملکرد6/19تن در هکتار نسبت به سایر تیمارهای کود پتاسیم برتری داشت.کلیدواژه ها
برنج ، لاین، کود نیتروژن، کود پتاسیم، عملکرد دانهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.