مطالعه مقایسه ای سیرخام و سیرپخته برتغییرات هیستوپاتولوژیک بیضه درموش صحرایی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 522

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_480

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

اهمیت گیاهان دارویی در باروری مردان در طب سنتی مناطق مختلف دنیا ذکر گردیده است ,سیر علاوه بر خواص دارویی فراوان که دارد،چون گرم وخشک است برای تقویت نیروی جنسی وافزایش تولید اسپرم بسیار مفید است. از آن جا کهسودمندی داروی گیاهی باید با ارزیابی های آزمایشگاهی و بالینی اثبات شود؛ لذا در پژوهش حاضر اثر تجویز خوراکی سیر به دو صورت خام و پخته بر بافت بیضه موش های نر بالغ مورد مطالعه قرار گرفته است .مواد و روش ها : بدین منظور تعداد 40 موش سر صحرایی نر نژاد ویستار در 5 گروه شامل: 4 گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم شدند.گروه تجربی 1و 2 به ترتیب روزانه غذای پلت محتوی 5% و % 15 سیر خام، گروه تجربی 3و 4 به ترتیب روزانه غذای پلت محتوی 5% و 15 % سیر پخته به صورت خوراکی دریافت نمودند.و گروه کنترل نیز روزانه به مدت یک ماه غذای پلت استاندارد دریافت نمودند. پس از پایان دوره بیضه ها از ناحیه شکم خارج و پس از آماده سازی بافت و رنگ آمیزی مورد مطالعه میکروسکوپی قرار گرفت سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونDuncan-testتجزیه و تحلیل شد. سطح معنی دارP≤5% در نظر گرفته شد. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان تکثیر سلول های جنسی در گروه تجربی 4 در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری داشته است(P<5%و گروه تجربی 1و 2 کاهش معنی داری در مقایسه با گروه کنترل نشان داده است نتیجه گیری تجویز سیر پخته ضمن تأثیرگذاری بر تکثیر سلول های جنسی در توبول بیضه روند اسپرماتوژنز را نسبت به گروه کنترل سرعت می بخشد. تجویز سیر خام دارای اثرات مخرب روی بافت بیضه و فرایند اسپرماتوژنز در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل است.

نویسندگان

خدیجه بهرامی

کارشناسی ارشدزیست شناسی علوم جانوری تکوین گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحدجهرم

علیرضا بهرامی

مهندس کشاورزی باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحدجهرم

حبیب اله جوهری

استادیارفیزیولوژی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحدداراب

امیراشکان مهجور

استادیارپاتولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Aitken, RJ. The Amoros lecture. T he humanspermat oZoon-ه cell ...
  • testicular function. Indian J Exp Biol. 19 82;20:534-53 6. ...
  • Gopta YK, Dahiya AK Gowsala, PS., Protection against helicobacter pylori ...
  • sativum) feeding. Asian J Androl. 2008; 10:593-601. doi: 10.1 1 ...
  • Kasuga S, Uda N, Kyo E, Ushijima M, Morihara N, ...
  • Yan g Z _ Kong LS, Gu o Y, _ ...
  • Zargari, A., 1997. Medicinal Plant, vol .3 .T ehran University ...
  • نمایش کامل مراجع