بررسی عملکرد دستگاه کمبینات ذرت و مقایسه آن با ماشین های خاکورزی و کاشت مرسوم از جنبه فنی واقتصادی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
- کد COI اختصاصی: RCASFT03_442
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1628
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، تهران، ایران
استاد، عضو هیئت علمی گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران
استادیار، عضو هیئت علمی گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران
چکیده
دو نوع روش کاشت ذرت یکی روش کاشت مرسوم و دیگری روش کاشت با دستگاه کمبینات انجام گرفت و هردو روش به لحاظ زمان کاری، هزینه و میزان مصرف سوخت با هم مورد مقایسه و بررسی قرار گرفتند. عملیات خاکورزی وکاشت در هر روش شامل: 1 – روش مرسوم: در روش مرسوم از یک گاوآهن چهار خیش برای شخم زدن زمین، دیسک برای خرد کردن کلوخه ها و کلتیواتور برای زیر خاک کردن کود و ایجاد بستری مناسب برای کاشت بذر و یک کود پاش سانتریفیوژ برای پاشیدن کود در سطح مزرعه استفاده شد، همچنین از یک ردیف کار پنوماتیک برای انجام عملیات کاشت بذر استفاده شد. 2 – روش کمبینات: در این روش از یک گاو آهن چهار خیش برای عملیات خاکورزی و از یک دستگاه کمبینات پنوماتیک که عملیات خاکورزی ثانویه، کودکاری و عملیات کاشت بذر را باهم انجام می دهد استفاده شد. در هر دو روش برای کشیدن ادوات از یک تراکتور مدلMF 399 6 سیلندر) ساخت شرکت تراکتور سازی ایران استفاده شد عملیات خاکورزی و کاشت ذرت در هر دو روش در زمینی به مساحت 4 هکتار که به دو قسمت مساوی تقسیم شده بود انجامگرفت و متغیرهای زمان ، هزینه و میزان مصرف سوخت برای هر روش به صورت جداگانه مورد اندازه گیری و مقایسه قرارگرفت. تحلیل داده ها با استفاده از آزمونT و توسط نرم افزارSPSS انجام گرفت. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که در انجام روشها (چه روش مرسوم و چه روش کمبینات) متغیرهای زمان، هزینه و مصرف سوخت نقش داشته و رابطه آنها معنا دار می باشد. یعنی با مقایسه میانگین این متغیرها در روش کمبینات با روش مرسوم نتیجه گرفتیم که میانگین این متغیرها در روش کمبینات بسیار کمتر از میانگین متغیرها در روش مرسوم می باشد گرفت.کلیدواژه ها
روش مرسوم – دستگاه کمبینات – ماشین های خاکورزی – ماشین های کاشتمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.