حساسیت سه واریته سیب گلاب به کوفتگی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: RCASFT03_440
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنت الهدی قاسمی باغبادرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

عباس همت

استاد گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

علی حسین حبیبی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

چکیده

تنشهای تماسی عامل ایجاد کوفتگی در میوهها (سیب ها، گیلاس،گلابی و غیره) و سبزیجات(غده های سیب زمینی) هستند. کوفتگی یکی از مهمترین عوامل کاهش کیفیت در میوه و سبزی است. اندازه ی کوفتگی را می توان بهصورت حجم کوفتگی بیان بیان نمود. در این پژوهش حساسیت به کوفتگی در سه واریته سیب گلاب(سلطانی،کهنز و اصفهان) مورد بررسی قرار گرفت. برای تخمین حساسیت به کوفتگی واریتهها، از آزمایش فشاری بین دو صفحه تختصلب با دستگاه جامع کشش و فشار استفاده شد. حجم کوفتگیها از مشاهدهی سطح مقطع در محل کوفتگی تعیین شد. تنش های تماسی با استفاده از تئوری تنش تماسی هرتز محاسبه شدند. تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که از نقطه نظر مکانیکی، حساسیت میوه به کوفتگی با افزایش انرژی جذب شده و افزایش ماکزیمم نیرو در نقطه تماس، افزایش پیدا می-کند. با توجه به متغیر بودن حجم و خواص مکانیکی واریتهها از ماکزیمم تنش تماسی هرتز در نقطه تماس به عنوان معیاری برای مقایسه حساسیت به کوفتگی سیبها استفاده گردید. در یک تنش معین سیب گلاب سلطانی و سیب گلاب کهنز به ترتیب کمترین و بیشترین حجم کوفتگی را دارا بودند، که با توجه به مقدار سفتیهای اندازهگیری شده، میتوان نتیجه گرفت با افزایش سفتی بافت، حساسیت به کوفتگی در سیبها کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.