تاثیر مگس بذر خوار Urophora xanthippe) (Diptera: Tephritidae بر خصوصیات جوانه زنی بذور تلخه Acrptilon repens L.

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: RCASFT03_365
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز خلیل طهماسبی

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

سعید مودی

استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

قربانعلی اسدی

استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مریم رحیم پور

دانشجوی کارشناسی تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی داراب دانشگاه شیراز

چکیده

تلخهAcroptilon repens L.) علف هرزی چند ساله، ازخانواده کاسنی است که به علت توان آللوپاتی درمکان هایی که استقرار مییابد تنوع و تراکم گیاهان دیگر را کاهش می دهد . بهترین و کم زینه ترین روش برای مدیریت استراتژی تلخه، جلوگیری از انتقال بذر به مکانهای غیر آلوده است. به این منظور، آزمایش های مزرعه ای و آزمایشگاهی در مزرعه و آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، به منظور تعیین درصد جوانه زنی بذور تحت تیماربا مگس بذر خوار در سال 1390 انجام شد. تیمارها، شامل کنترل بذور توسط عامل بیولوژیک و عدم کنترل بذور توسط عامل بیولوژیک بود، که با محصور کردن گیاه تلخه، بوسیله قفسهای چوبی قبل از تولید غوزه (شاهد ) انجام شد. پس از استخراج بذور از غوزه، 300 بذر از توده بذور سالم و 300 بذر از توده بذور خسارت دیده جداگانه، اننخاب شد ند و پس از برطرف کردن خواب، درون پتریدیشها کشت شدند. با استفاده از آزمونt اختلاف معنی داریP < 0/001 بین میانگین تعداد بذر جوانه زده، سرعت جوانه زنی، وزن تر و وزن خشک مشاهده شد. با توجه به تاًثیر مگس بذر خوار، بر خصوصیات جوانه زنی بذور تلخه، میتوان از این عامل به عنوان کنترل بیولوژیک تلخه استفاده کرد

کلیدواژه ها

علف هرز، جوانه زنی، غوزه، کنترل بیولوژیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.