نقش کشت درون شیشه ای بر روی متابولیت های ثانویه گیاهان دارویی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
- کد COI اختصاصی: RCASFT03_247
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2867
نویسندگان
نویسنده مسئول: دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم, باشگاه پژوهشگران جوان
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، جهرم
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، جهرم
چکیده
امروز در اکثر نقاط جهان گیاهان دارویی را به عنوان مه مترین منبع دارویی نجات دهنده جان بشر م ی شناسند و به ارزش آن ها واقف می باشند. در ارتباط با گیاهان دارویی سه مقوله بسیار مهم یعنی انتخاب، تکثیر و حفظ ژنوتی پ های مهم ازاهمیت ویژه ای برخوردار می باشند که بیوتکنولوژی به عنوان یک ابزار در این راستا بکار گرفته م ی شود. استفاده از تکنیک های کشت بافت و باززایی گیاهان دارویی در محیط درون شیش ه ایIn vitro-Regenerationبه عنوان یکی از ابزارها توانسته است گیاهان دارویی با اهمیت و با کیفیت را در حد کسترده ای تکثیر نماید که میزان تکثیر درمقایسه با متدهای سنتی تکثیر رویشی بسیار بالا می باشد. از دیگر مزایای این نوع تکثیر می توان به تولید گیاهان عاری از هر گونه عوامل بیماریزا اشاره نمود. کشت درون شیشه ا ی شامل کشت سلول، کشت مریستم، کشت ساقه، کشت دان ه گ رده و.... است. از این طریق کشت سلول های گیاهی به روش های مختلف می توان میزان تولید متابولیت های ثانویه را افزایش داد، که از این روش ها می توان به انتخاب گیاه مناسب برای کشت درون شیشه ای، تغییر در عناصر غدایی، تغییر هورمو ن های گیاهی، تغییر در ویتامین ها و حتی تغییر دمای محیط رشد پینه و استفاده از تکنیک انگیزش اشاره نمود. به طور ک لیمی توان گفت که استفاده از این تکنیک ها در تولید ترکیب هایی با حجم کم و قیمت بالا از قبیل ترکیب های ضد سرطانی از جمله مواردی است که می توان با تکنیک کشت درون شیشه ای گیاهی بطور اقتصادی تولید نمودکلیدواژه ها
گیاهان دارویی، متابولیت های ثانویه، کشت درون شیشه ایمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.