تأثیرمقادیر مختلف دو نوع کود بیولوژیک ورمی کمپوست و کود گاوی بر صفات مورفولوژیک و میزان مواد موثره گیاه دارویی ریحان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: RCASFT03_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا شمس

نویسنده مسئول، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

علی باقرزاده چهارجویی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد

چکیده

مصرف کود های بیولوژیک در یک نظام کشاورزی پایدار، موجب پایداری عملکرد به ویژه در تولید گیاهان دارویی می گردد. ریحانOcimum basilicumنیز یک گیاه دارویی اسانس دار بوده و برگ مهمترین اندام حاوی اسانس می باشد به همین منظور در آزمایشی گلدانی اثر ورمی کمپوست و کود گاوی را بر عملکرد و اجزای عملکرد ریحان شامل ارتفاع بوته،تعداد شاخه فرعی در بوته، تعداد گل آذین در هربوته، تعداد چرخه گل در بوته، وزن هزار دانه، شاخص برداشت و درصد اسانس به صورت آزمایش فاکتوریل با استفاده از فاکتور های ورمی کمپوست 0و100و200 گرم ) و کود گاوی ( 0و100و 200 گرم) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با نه تیمار و سه تکرار در گلخانه ای در مشهد در سال زراعی 1390 مورد مطالعه قرار گرفت. مقایسه میانگین ها توسط آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح احتمال 5% با نرم افزارMSTATCانجام شد. نتایج نشان دهنده این است که افزایش سطوح تیمار کود گاوی از نظر تعداد گل آذین، تعداد چرخه گل در بوته و وزن کل بذر در بوته برتری معنی داری نسبت به تیمار ورمی کمپوست دارد .

کلیدواژه ها

ریحان، گیاه دارویی، ورمی کمپوست، کشاورزی پایدار، کود گاوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.