اثرکاربرد دو نوع علفکش در چهار تاریخ کاشت مختلف بر جمعیت علفهای هرز لوبیا چیتی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
- کد COI اختصاصی: RCASFT03_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 625
نویسندگان
کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میانه، ایران
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میانه، ایران. *نویسنده مسئول.
کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان.
چکیده
به منظور بررسی اثر تاری خهای مختلف کاشت لوبیا و علف کش در میزان کنترل علف های هرز و صفات لوبیا تحقیقی طی بهار وتابستان 1390 در ایستگاه تحقیقاتی خیرآباد استان زنجان در قالب آزمایش اسپلیت بلوک (استریپ پلات) بر پایه بلوک های کاملتصادفی با 4 تکرار اجرا شد. فاکتور تاریخ های کاشت در 4 سطح (تهیه بستر کاشت یا خاک ورزی): 20 تا 25 اردیبهشت، 5 تا 10 خرداد، 20 تا 25 خرداد، 5 تا 10 تیر ماه و فاکتور کاربرد علف کش نیز در 4 سطح شامل: کاربرد پیش رویشی ایمازتاپیر (پرسوئیت 10 SLبه مقدار یک لیتر در هکتار، کاربرد پیش کاشت تری فلورالین (ترفلان 4%ECبه مقدار2/5لیتر در هکتار، شاهد وجین دستیعلف ها یهرز و شاهد با علف هرز و بذر مورد استفاده لوبیا چیتی رقم 16COSبود. تراکم علف های هرز در مراحل اول، دوم و سوم نمونه برداری تحت تاثیر تاریخ کاشت، کاربرد علف کش و اثر متقابل تاریخ کاشت و دز علف کش در مراحل مراحل ظهور سومین سه برگچه، 50 % گلدهی و رسیدگی فیزیولوژیکی لوبیا در سطح احتمال به ترتیب پنج و یک درصد اختلاف معنی دار داشتند. ملاحظهشد که با تأخیر در کاشت لوبیا میزان تراکم عل فها یهرز نیز کاهش می یابد. سمپاشی با علف کش بر وزن خشک علف های هرز در مرحله ظهور سه برگچه و 50 درصد گلدهی و رسیدن فیزیولوژیکی لوبیا اثر معنی دار داشت ( P≤0.01در مرحله اول ظهور سه برگچه و در مرحله دوم 50 درصد گلدهی کمترین میزان ماده خشک علف هرز تولید شد. مصرف یک لیتر علف کش ایمازتاپیر و تاریخ کاشت سوم بهترین نتیجه را از نظر کاهش خسارت عل فهای هرز ایجاد نمودندکلیدواژه ها
ایمازتاپیر، تریفلورالین، لوبیا،زنجان و علف هرزمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.