تاثیر سازندهای زمین شناسی بر روند تغییرات سطح ایستابی در دشت قیر با استفاده از نرم افزارArc GIS

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: RCASFT03_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ناصری قیری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آبیاری و زهکشی دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد،

فرشید عارف

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد

بهرام امیری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد

چکیده

آب های زیرزمینی در جنوب ایران از مهمترین و پرمصرف ترین منابع آب می باشد. از این رو تحقیق در مورد تغییرات منابع آب های زیرزمینی در این منطقه ضروری می باشد. به منظور بررسی تغیرات سطح ایستابی در دشت قیر در رابطه با سازند های زمین شناسی، یک مطالعه 8 ساله بین سال های 1383-1390 صورت گرفت. طی این مطالعه تغییرات سطح ایستابی 41 چاه مورد ارزیابی قرار گرفت. تهیه نقشه های شناسایی دشت در ایران، شناسایی چاه های مورد بررسی، تغیرات سطح ایستابی و سازند های زمین شناسی در طول دوره آماری، با استفاده از نرم افزارArc GISصورت گرفته شد. طبق نتایج به دست آمده مشخص شد که، سطح ایستابی در این دشت در طول دوره آماری سالانه1/1متر افت می کند. در برخی مناطق نیز افت در طول دوره آماری به بیش از 20 متر نیز رسیده است. در مناطقی که از لحاظ زمین شناسی، سازند بختیاری وجود داشت، تغیرات سطح ایستابی در طول دوره آماری به نسبت دیگر سازند های موجود در دشت، دست خوش تغییرات کمتری بود

کلیدواژه ها

آب های زیرزمینی، سطح ایستابی، سازند زمین شناسی/Arc GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.