مدیریت پورتفلیوی پروژه با استفاده از رویکرد پویایی سیستم

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک پروژه ها
  • کد COI اختصاصی: ICSPM02_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1011
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناد نصیرزاده

دکترای مهندسی و مدیریت ساخت، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی معماری، بخش مهندسی و مدیریت پروژه

فرزانه گلخو

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه تربیت مدرس

سعید مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

مدیریت پورتفلیوی پروژه یکی از مهمترین چالش های سازمان هایی است که پروژه های متعددی را مدیریت می کنند. بسیاری از سازمانها مدیریت خود را بر پروژه ها به صورت منفرد اعمال نموده اما در مدیریت بر کل پروژه های موجود شکست می خورند که نتیجه آن، بهینه سازی موضعی فرآیند اجرا و هدر رفت منابع در کل سازمان است. در مدیریت پورتفولیوی پروژه ما با مجموعه ای از عوامل و فاکتورهای اثر گذار روبرو هستیم که با یکدیگر دارای تعاملات پیچیده به شکل حلقه های بازخوردی علت و معلولی می باشند. ضمن اینکه مجموعه این عوامل و فاکتورهای اثر گذار نیز دارای طبیعتی دینامیک بوده و در طول زمان تغییر می نمایند. تحقیقات ا نجام شده قبلی هیچ کدام قادر به درنظر گیری عوامل و فاکتورهای اثر گذار و تعاملات بین آنها نبوده و فرآیند مدیریت پورتفولیوی پروژه را در محیطی استاتیک در نظر می گیرند. در این تحقیق فرآیند مدیریت پورتفولیوی پروژه با استفاده از رویکرد پویایی سیستم شبیه سازی می گردد. در روش پویایی سیستم پیشنهادی، ابتدا کلیه عوامل و فاکتورهای اثر گذار شناسظایی شده و سپس اندرکنشهای بین این فاکتورها و همچنین اثرات منفی تشدید شونده ناشی از اجرای نادرست مدیریت پورتفولیوی پروژه با استفاده از حلقه های بازخوردی علت و معلولی مدلسازی می گردد.

کلیدواژه ها

مدیریت پورتفلیوی پروژه، مدلسازی، روش پویایی سیستم، حلقه های بازخوردی، اندرکنش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.