هم افزایی مدل بلوغ قابلیت (CMMI) و سیستم مدیریت کیفیت ISO9001:2008 در مدیریت کیفیت پروژه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک پروژه ها
  • کد COI اختصاصی: ICSPM02_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 856
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول کریمی

دانشجوی دکترای مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه تربیت مدرس- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر، گروه مهندسی صنایع

اصغر عقلائی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرائی

محمدحسین صبحیه

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس- گروه مدیریت پروژه و ساخت

چکیده

اهمیت راهبردی پروژه ها و حجم سرمایه گذاری لازم به تناسب وسعت و ا همیت آنها، موجب شده است تا پروژه ها از اهمیت ویژه ای نزد سازمانها برخوردار باشند. از این رو مدیریت پروژه ها، ظرافتهای خاصی در بهینه سازی و موازنه عواملی همجون محدوده، زمان، هزینه و سایر منابع لازم به گونه ای که کیفیت فعالیتها به نحو مناسب برآورده شوند دارند. توسعه کیفیت در پروژه ها با اثرات مستقیم و غیرمستقیم خود، موجب رشد و بالندگی سازمانها و نیز بهره مندی و رضایت مشتری و سایر طرفهای ذی نفع پروژه می شود. در راستای دستیابی به این اهداف، سازمانها در اجرای پروژه ها از تدوین استانداردهایی برای انجام فعالیتها فراتر رفته و به سوی دستیابی به مدلهایی که وضعیت فعلی آنها را از اجرای استاندارد فعالیتهای پروژه به سوی اجرای متعالی پروژه سوق دهد روی آورده اند. به همین جهت امروزه شاهد معرفی و تکوین انواع مدلهای بلوغ و تعالی پروژه هستیم. مقاله حاضر به منظور بررسی میزان هم پوشانی مدلهای بلوغ و استاندارد سیستم مدیریت کیفیت و تعیین نقاط ارتقا اثر بخشی این استاندارد توسط مدلهای بلوغ به بررسی میزان هم افزایی مدل بلوغ قابلیت (CMMI) و استاندارد سیستم مدیریت کیفیت (ISO9001) پرداخته است. نتایج حاصل نشان می دهد می توان مدل قابلیت بلوغ (CMMI) را ابزاری برای اجرای موفق و اثربخش فرآیندهای سیستم مدیریت کیفیت در راستای تبدیل نیاز مشتری به فرآیندهای تولید و ارائه خدمات در مدیریت کیفیت پروژه دانست.

کلیدواژه ها

سیستم مدیریت کیفیت (ISO9001)، مدل بلوغ قابلیت (CMMI)، هم افزایی، مدیریت کیفیت پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.