ارائه مدلی پیشنهادی به منظور بکارگیری مؤثر از مهندسی مجدد در بهبود استراتژی های سازمانی با رویکرد مدیریت پروژه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک پروژه ها
  • کد COI اختصاصی: ICSPM02_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 899
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بهرامی

باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

آیناز ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

سیدحبیب مرتضوی

گروه مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

سامره زمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

استراتژی پروژه، معرف موقعیت و خطوط راهنمای پروژه در زمینه آنچه سازمان می خواهد انجام دهد و چگونگی انجام آن برای دست یابی به برترین مزیت رقابتی و بهترین ارزش از پروژه است؛ لذا استراتژی های ناهمگون باعث عدم شکل گیری فرآیندهای مطلوب شده و منجر به پیامدهایی از قبیل تأخیر در روند اجرائی پروژه، سرریز هزینه و انحرافات از اهداف در سازمان های پروژه محور می گردد. معمولاً پروژه ها به عنوان ابزاری جهت اجرای استراتژی های سازمان انتخاب می شوند و مدیریت پروژه نیز به عنوان یک فرایند مهم ملاحظه می شود. از این رو، برای ایجاد همسویی میان مدیریت پروژه و ا ستراتژی های سازمان، سازمان ها بایستی توجه متمرکزی نسبت به اجرا و توسعه استراتژی های جدید و نوآورانه داشته باشند. برای پیاده سازی این مهم، معمولاً پروژه ها به عنوان ابزاری جهت اجرای استراتژی ه ای سازمان انتخاب می شوند و مدیریت پروژه نیز به عنوان یک فرآیند مهم ملاحظه می شود. بدین منظور، ضروری است تا این گونه سازمان ها با بهره گیری مؤثر از متدولوژی مهندسی مجدد، در پی بازطراحی استراتژی های سازمانی باشند و به دنبال آن تغییر و تحولای اساسی را در فرآیندها و زیرساختارهای خود ایجاد نمایند که این تغییرات به طور نظام یافته ای توسط مدیریت پروژه هدایت می شوند. در این مقاله، ضمن معرفی مشخصات و قابلیت های مهندسی مجدد، ضرورت و اهمیت تدوین برنامه ریزی مهندسی مجدد مورد بررسی قرار گرفته است. سپس به منظور سازماندهی استراتژی های سازمانی، فرآیندهای مهندسی مجدد در مدیریت پروژه ها در قالب مدلی کاربردی پیشنهاد شده است. لازم به ذکر است سازمان هایی که مایل به بکارگیری این رهیافت هستند، همواره با مشکل چگونگی اجرای آن مواجه بوده اند که در این مدل راهکارهایی جهت تسهیل اجرای پروژه ها ارائه شده است. هدف مقاله، تدوین استراتژی های سازمان با بکارگیری مؤثر از فعالیت ها و فرآیندهای مهندسی مجدد بوده که در م راحل 5 گانه مدیریت پروژه گنجانده شده است.

کلیدواژه ها

استراتژی های سازمانی، مهندسی مجدد، مدیریت پروژه، طراحی مجدد فرآیندها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.