آماده سازی و تعیین خصوصیات شبکه های در هم نفوذ کننده کیتوسان -N ایزوپروپیل اکریل آمید و ژلاتین -N ایزوپروپیل اکریل آمید

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME18_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1876
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شقایق بقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران- دانشکده مهندسی پزشکی

محمدتقی خراسانی

پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

چکیده

سنتز شبکه در هم نفوذ شده کیتوسان –N ایزوپروپیل اکریل آمید و ژلاتین –N ایزوپروپیل اکریل آمید انجام شد و مورفولوژی، رفتارهای حرارتی (LCST) و رفتارهای تورم تعادلی (ESR) هیدروژلها مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که در هیدروژل با ساختار شبکه در هم نفوذکننده کیتوسان –n ایزوپروپیل اکریل آمید نسبت تورم تعادلی، مشابه با نسبت تورم تعادلی شبکه در هم نفوذکننده ژلاتین –n ایزوپروپیل اکریل آمید است، یعنی با افزایش دما از دمای اتاق تا دمای تغییر فاز (LCST) نسبت تورم تعادلی کاهش یافته است. البته نسبت تورم تعادلی هیدروژل کیتوسان –n ایزوپروپیل اکریل آمید نسبت به هیدروژل ژلاتین –L ایزوپروپیل اکریل آمید بسیار بالاتر است. نسبت تورم تعادلی (ESR) خواص مکانیکی مناسب و دمای تغییر فاز (LCST) نزدیک به دمای بدن انسان، این هیدروژل را به عنوان یک هیدروژل هوشمند حساس به دما، برای کاربرد در تجهیزات پزشکی و دارورسانی بسیار مستعد کرده است.

کلیدواژه ها

ژلاتین، کیتوسان، N ایزوپروپیل آکریل آمید، هیدروژل حساس به دما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.