تأثیر اولتراسوند بر سرعت ترمیم عصب محیطی آسیب دیده در موش صحرایی بر اساس شاخص رفتاری و موج compound muscle action potential

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME18_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 961
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زارعیان جهرمی

دانشکده برق ،دانشگاه علم و صنعت ایران،تهران، ایران

حمید بهنام

دانشکده برق ،دانشگاه علم و صنعت ایران،تهران، ایران

کوروش منصوری

گروه طب فیزیکی و توان بخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران،تهران،ایران

جلال ایزدی مبارکه

گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی ، انستیتوپاستور ایران ، تهران، ایران

چکیده

در این بررسی تأثیر تابش اولتراسوند بر سرعت ترمیم عصب سیاتیک که دچار آسیب کراش شده ، مورد بررسی قرار گرفته است. میزان بازسازی عصب علاوه بر روش عملکردی که استخراج عدد sfi از ردپای موش می باشد، با استفاده از روش الکتروفیزولوژی و استخراج موج CMAP نیز اندازه گیری شده است. مدل مورد استفاده ما، عصب سیاتیک موش صحرایی می باشد که با استفاده از پنس هموستاز دچار آسیب کراش شده است. تعداد 40 موش صحرایی در دو گروه کنترل و تست قرار گرفتند. در گروه تست، تابش اولتراسوند بصورت موج پیوسته بود و با فرکانس 3Mz، شدت (؟؟؟؟) و مدت زمان 2 دقیقه در هر روز از 72 ساعت بعد از جراحی آغاز و تا هفته چهارم به میزان 3 روز در هفته ادامه داشت، در حالی که گروه کنترل تنها تابش مجازی را دریافت می کرد. در پایان هر هفته آزمایشات الکتروفیزیولوژی بر روی پنج موش انجاممی گرفت و این پنج موش از روند درمان حذف می شدند. آزمایشات رفتاری نیز قبل از هر بار تابش اولتراسوند بر روی موش ها انجام می شد. درطول دوره درمان، هر دو پارامتر sfi و دامنه CMAP در گروه تست، بهبود قابل توجهی را نسبت به گروه کنترل نشان می دادند. به این ترتیب با داشتن پارامتر دقی قتر الکتروفیزیولوژی نسبت به پارامتر رفتاری، تأثیر اولتراسوند در سرعت بخشیدن به ترمیم اعصاب محیطی به اثبات م یرسد. علاوه بر آن که با استفاده از موج CMAP می توان نوع آسیب و فرآیند اثر اولتراسوند در ترمیم عصب را نیز تحلیل کرد.

کلیدواژه ها

اولتراسوند، عصب سیاتیک، sfi, CMAP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.