پوشش زیست فعال هیدروکسی آپاتیت بر روی کاشتنی NiTi

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME18_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ویدا خلیلی

دکتری مهندسی مواد، مرکز تحقیقات مواد پیشرفته و فرآوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

جعفر خلیل علافی

دانشیار، مرکز تحقیقات مواد پیشرفته و فرآوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

حسین ملکی قلعه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شناسایی و انتخاب مواد مهندسی، مرکز تحقیقات مواد پیشرفته و فرآوری مواد معدنی، دانشکده مهندسیمواد، دانشگاه صن

هاجر حسنی اردکانی

دانشجوی دکتری مهندسی بیومکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

آلیاژ حافظه دار NiTi به علت مقدار نیکل بالای موجود در آن و سطح خنثای زیستی نمیتواند همه نیازهای بالینی کاشتنی را تأمین کند. بنابراین به منظور افزایش زیستسازگاری و زیست فعالی، سطح این آلیاژها اغلب با زیست موادی نظیر هیدروکسیآپاتیت با استفاده از روشهای مختلفی پوشش دهی می شود. در پژوهش حاضر برای دستیابی به یک پوشش زیست فعال و سدی در برابر آزادسازی یون نیکل، از روش الکتروفورتیک جهت ایجاد پوشش هیدروکسی آپاتیت استفاده شد. محلول سوسپانسیون مورد استفاده n- بوتانول و تری اتانول آمین بود. عملیات رسوبگذاری در ولتاژهای مختلف 40، 60 و 80 ولت در زمان 120 ثانیه بر روی کاتد انجام گرفت. نمونه ها در دمای اتاق به مدت 24 ساعت خشک شدند سپس عملیات تفجوشی به مدت 2 ساعت در کوره تحت اتمسفر آرگون در دمای 800˚C انجام شد. ارزیابی پوشش ایجاد شده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، طیف سنجی توزیع انرژی پرتو ایکس (EDX) و آنالیز FTIR بعمل آمد و رفتار زیست فعالی و خوردگی نمونه ها در محلول شبیه سازی بدن (SBF) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان میدهند که پوشش HA ایجاد شده در 60 ولت، متراکم و یکنواخت بوده و قابلیت رشد و ایجاد لایه زیست فعال در محیط SBF را دارد.

کلیدواژه ها

آلیاژ حافظه دار NiTi، الکتروفورتیک، محیط شبیه سازی بدن، هیدروکسی آپاتیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.