بکارگیری مدل چند عاملی در تبیین بازده اضافی سهام

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بررسی راهکارهای ارتقاء مباحث مدیریت، حسابداری و مهندسی صنایع در سازمانها
  • کد COI اختصاصی: IMIIMAIEO02_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم بهبودی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات واحد ساوه، نویسنده اول

غلامحسین نیکوکار

دکتری مدیریت مالی،هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع)، نویسنده دوم

حمیدرضا وکیلی فرد

دکتری مدیریت مالی، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، نویسنده سوم

چکیده

اقتصاد در مسیر توسعه نیازمند سرمایهگذاری است و لازمه آن جمع آوری سرمایههای کوچک و بزرگ و تشکیل سرمایههای مناسب برای فعالیتهای اقتصادی است. برای اینکه سرمایهگذاران به سرمایه گذاری اقدام کنند باید به بازارهای سرمایه اعتماد کنند. از اینرو لازم است دربازارهای سرمایه، نیازهای اطلاعاتی آنها را در مورد بازده سهام، خطرپذیری و ارزش شرکتها تامین شود تا آنها بتوانند با سرمایهگذاری مناسبدر جهت افزایش ثروت خویش تصمیمگیری کنند با توجه به اهمیت بازده سهام شرکت ها در تصمیمهای سرمایه گذاری، تحقیق حاضر در پی بررسی رابطه بین نقدشوندگی و سه عامل مدل فاما و فرنچ با بازده سهام در بازار سرمایه ایران میباشد. در این راستا اطلاعات شش ساله 72 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1386 تا 1391 مطالعه گردید. برای سنجش نقدشوندگی سهام از مدل شکافبین قیمت خرید و فروش استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون نشان دهنده وجود رابطه منفی و معنیدار بین عامل اندازه شرکت با مازاد بازده اضافی سهام است، علاوه بر این نقد شوندگی سهام به عنوان عامل صرف ریسک در تشریح بازده اضافی سهام دارای رابطه منفی و معنی- دار است

کلیدواژه ها

بازده سهام، نقدشوندگی، شکاف بین قیمت خرید و فروش، اندازه، نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار، ریسک بازار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.