مروری بر سیر تکامل برنامه ریزی خط لوله چند فرآورده ای در حمل و نقل فراورده های نفتی در شرایط عدم قطعیت تقاضا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بررسی راهکارهای ارتقاء مباحث مدیریت، حسابداری و مهندسی صنایع در سازمانها
  • کد COI اختصاصی: IMIIMAIEO02_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 869
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه کارامد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس – گروه مدیریت صنعتی

علیرضا انوری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران – گروه مدیریت و مهندسی صنایع

چکیده

خطوط لوله به عنوان روشی مطمئن و اقتصادی، نقش عمده ای در جابه جایی فرآورده های مختلف نفتی ازپالایشگاه ها به مراکز توزیع را بر عهده دارد، در پالایشگاه ها فرآورده های مختلف پشت سرهم و بدون هیچواسط و جداکننده فیزیکی به خط لوله تزریق میشوند و در طرف دیگر یعنی مراکز توزیع، فرآورده ها دریافت و در مخازن مربوطه تخلیه می شوند، با استفاده از برنامه ریزی ریاضی، زمان بندی عملیات حمل فرآورده هاینفتی در یک دوره زمانی معین به دست می آید تا فرآورده های مختلف پس از رسیدن به مراکز توزیع و گذراندن دوره ته نشینی بنا به نیاز روزانه به دست مشتری برسند.بهینه نمودن شبکه توزیع می تواند باعث کاهش هزینه تولید و در نتیجه مصرف بهینه انرژی می گردد. در این مطالعه شبکه توزیع فرآورده های نفتی در استان فارس مورد تحقیق قرار گرفته است. در شرایط واقعی عواملیمختلفی از جمله شرایط آب و هوایی، رخدادهای اجتماعی، سیاسی از قبیل جنگ و غیره ممکن است نیاز روزانه به فرآورده های مختلف را در مراکز توزیع تغییر دهند در نتیجه زمان بندی اولیه باید به روزرسانی شود. لذا بابررسی ادبیات تحقیق به دنبال زمان بندی اولیه ای هستیم که با کمترین هزینه و تغییر بتواند عدم قطعیت در نیاز روزانه مشتری ها در مرکز توزیع را پشتیبانی کند .بدین منظور با تحلیل مدل های ارائه شده، مشخص شده است که یک مدل تصادفی می تواند به عنوان یک ابزار کارا و موثر در تصمیم گیری ها استفاده گردد

کلیدواژه ها

زمان بندی، خط لوله چند فرآورده ای، فراورده های نفتی، حمل و نقل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.