آینده پژوهی راهبردی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در فضای اینترنت

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی
  • کد COI اختصاصی: FUTURESSTUDIES01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی البرزی

کارشناس ارشد مدیریت رسانه، دانشگاه صدا و سیما

عبدالعلی علی عسکری

عضو هیات علمی دانشکده ارتباطات دانشگاه صدا و سیما

سیاوش صلواتیان

دکترای مدیریت رسانه، عضو هیات علمی دانشکده ارتباطات دانشگاه صدا و سیما

چکیده

سازمان صداوسیما تاکنون با بهرهگیری از رادیو و تلویزیون به عنوان دو رسانه ارتباطی نقش مهمی در عرصه رسانهای کشور داشته است، بنابراین برای حضور فعال در عرصههای داخلی و بینالمللی نیاز به شناخت مسیر حرکت خود و مطالعه آینده براساس تغییر و تحولات رسانهای دارد. دراین پژوهش، با توجه به تکامل و توسعه اینترنت، ابتدا از طریق مطالعات اسنادی، روندهای مؤثر در آینده رسانه ملی در عرصه اینترنت شناسایی شد که عبارت است از: رشد فناوری، تغییرات فرهنگی و اجتماعی، اسناد بالادستی، رقبای سازمان صداوسیما در فضای مجازی، رقابت حرفهای در تقابل با رقابت غیرحرفهای، هزینه و فایده در تولیدات رسانهای، ویژگیهای رسانههای نوین، جایگزینی تبلیغات تلویزیونی با تبلیغات اینترنتی، آغاز به کار اینترنت ملی و تشکیل شورای عالی مجازی همچنین با تعریف آیندههای راهبردی سازمان در قالب آینده مطلق، آینده موازی، آینده مکمل و آینده سایهای با استفاده از روش دلفی به بررسی دیدگاههای 20 صاحب نظر با توجه به روندهای احصاشده، نشان می دهد که به ترتیب حضور موازی در فضای اینترنت با 36/86 درصد امتیاز در رده اول، حضور مکمل در فضای اینترنت با 59/64 درصد امتیاز در رده دوم، حضور مطلق در فضای اینترنت با 31/60 درصد امتیاز در رده سوم و حضور سایه ای در فضای اینترنت با 23/37 درصد در رده چهارم قرار گرفت. در بحث آینده مطلوب نیز از بین آینده های راهبردی، آینده مطلوب سازمان صدا و سیما در ده سال آینده حضور موازی در فضای اینترنت با امتیاز 44/94 درصدی می باشد. با توجه به این آینده سازمان صدا و سیما، در ده سال آینده در کنار رسانه های سنتی به بهره مندی مستقل و یکسان از اینترنت مبادرت خواهد ورزید.

کلیدواژه ها

فضای اینترنت، آیندههای محتمل صداوسیما، آینده مطلوب صداوسیما، روندهای محیطی و محاطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.