پیجویی و پتانسیل یابی کانی زیرکن در ماسه بادی کویر رضاآباد خارتوران شاهرود

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی اکتشاف منابع زیرزمینی
  • کد COI اختصاصی: NCEE01_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا انزان پور

کارشناسی استخراج معدن، دانشکده معدن، دانشگاه شاهرود، شاهرود، ایران

سینا نوروزی بزمین آبادی

کارشناسی استخراج معدن، دانشکده معدن، دانشگاه شاهرود، شاهرود، ایران

مجید انصاری جعفری

دکترای رسوب شناسی، دانشکده معدن، دانشگاه شاهرود، شاهرود، ایران

مرتضی کریمی اندانی

کارشناسی، دانشکده معدن، دانشگاه شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

زیرکنیوم همواره به عنوان یکی از عناصر پرکاربرد در صنایع اتمی و سفال سازی مورد استفاده قرار می گرفته است. ویژگی های کانی شناسی زیرکن، شرایط حضور آن در چرخه های طولانی فرسایش را محیا می سازد. لذا انتظار حضور کانی های سنگین غیرفلزی در رمل های ماسه بادی دور از انتظار نخواهد بود. کویر رضاآباد با 154000 هزار هکتار وسعت در منتهی الیه علیه شرقی شهرستان شاهرود واقع گردیده که از شمال به شهر مزینان، از جنوب به روستای زمان آباد و تلخاب، از شرق به سبزوار و از غرب به منطقه خار و توران محدود می گردد. به جهت بررسی پتانسیل یابی کانی های سنگین موجود در منطقه نمونه برداری به صورت تصادفی از منطقه صورت گرفت. در این مقاله به منظور تعیین منشا و توزیع زیرکن در کویر یادشده، از مطالعات آزمایشگاهی و آزمایش پراش پرتو ایکس XRF استفاده شده است. منشا زیرکن در نمونه ها با فراوانی حدود ppm 600، گنایس ها و شیست های غربی کویر پیش بینی می گردد.

کلیدواژه ها

جدایش ثقلی، رضا آباد، زیرکن، XRF

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.