نقش دانشگاه کارآفرین در اقتصاد دانش محور و تعامل با دولت و صنعت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد در شرایط تحریم
  • کد COI اختصاصی: IECEUS01_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 730
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم سالاری

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

امروزه کارآفرینی به تعبیر شومپیتر به عنوان موتور محرک اقتصاد، شناخته شده است و در حال نفوذ به تمامی عرصه های اجتماعی، اقتصادی است. توجه به مبحث کارآفرینی در تمامی سازمان ها و شرکت ها، چه خصوصی و چه عمومی، چه انتفاعی و چه غیرانتفاعی، ضرورت یافته است. دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است که به طور فعال تلاش می کند تا در خصوص کسب و کارها به نوآوری بپردازد و تلاش می کند تا در شکل دادن آینده جامعه مثمر ثمر باشد. دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است نوآور، ریسک پذیر و پرورش دهنده رفتارهای کارآفرینانه. صنعت، دولت و دانشگاه، سه نهاد اصلی جامعه در جریان نوآوری و رشد و توسعه به ویژه از نظر اقتصادی می باشند. مدل مارپیچ سه گانه تلاش دارد تا ترتیب جدیدی از نیروهای نهادی را درون سیستم های نوآوری ارائه دهد. در یک اقتصاد دانش محور، دانشگاه بازیگری کلیدی در سیستم نوآوری خواهد بود، هم به عنوان عرضه کننده سرمایه انسانی و هم به عنوان فضای فیزیکی برای تشکیلات اقتصادی جدید. توجه به صنعت به عنوان یکی از بخش های عمده در زمینه فعالیت های اقتصادی و دانشگاه به عنوان محلی برای نشر یافته های علمی برای پیشرفت کشور دارای اهمیت است. به نظر می رسد که میزان و چگونگی ارتباط این دو نهاد با یکدیگر، موفقیت یا شکست برنامه های توسعه را به همراه خواهد داشت. روابط فعلی بین دانشگاه، بنگاهها، دولت، مناسب توسعه کارآفرینی نیست و به تغییر نیاز دارد. در وضعیت جدید، روابط کارآمد در جهت توسعه کارآفرینی و در نهایت توسعه پایدار کشور باید باشد. تعامل موثر بین دانشگاه، بنگاهها، دولت، کلید بهبود شرایط نوآوری در جامعه ی بر مبنای دانش است.

کلیدواژه ها

دانشگاه کارآفرین، اقتصاد، دولت، صنعت، دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.