تحریم علمی غرب و تاثیر آن بر اقتدار ملی و علوم راهبردی ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد در شرایط تحریم
- کد COI اختصاصی: IECEUS01_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1790
نویسندگان
کارشناسی مدیریت بازرگانی دانشگاه طبرستان و پژوهشگر سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری
دانش آموخته نظم، امنیت، محقق سازمان نیروی انتظامی (ناجا)
چکیده
با توجه به اینکه روابط علمی و توسعه ی آن منوط به تعاملات دیپلماتیک بین کشورها تاثیر شگرف در ارتقاء اقتدار علمی دارد، لکن تحریم های همه جانبه غرب علیه ایران، این حوزه را با مخاطرات جدی مواجه ساخته است. در برخی از این موارد دانشمندان علمی کشورمان برای فعالیت های صلح آمیز بین المللی و فرامنطقه ای با تحریم مواجه می شوند این مقاله رابطه تحریم علمی غرب و دانش های استراتژیک و تاثیر آن بر موقعیت راهبردی جمهوری اسلامی ایران را مورد بررسی قرار داده است. فناوری هسته ای، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، فناوری ارتباطات و اطلاعات، دانش سلول های بنیادین و شبیه سازی، میکرالکترونیک، لیزر، ربوتیک، هوافضا و پزشکی مولکولی بر اساس شاخص ها و ملاک هایی همچون جایگاه آنها در توسعه و سایر علوم و نقش انها در موقعیت نظامی و دفاعی، مصادیق دانش های استراتژیک به شمار آمده اند. جمهوری اسلامی ایران تلاش های قابل توجهی در دستیابی به محصولات فناورنه و دانش های نامبرده داشته است. رشد و توسعه ی اکثر دانش های موصوف در ایران، امنیت و قدرت جمهوری اسلامی ایران را در منطقه افزایش داده است. روش تحقیق در این نوشتار، تحلیل محتوا و روش گردآوری اطلاعات اسنادی (کتابخانه ای) و از ابزار مصاحبه استفاده شده است. تیجه گیری بخش پایانی مقاله را تشکیل می دهد روش تحقیق در این نوشتار، توصیفی – تحلیلی و ابزار گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای و مصاحبه با صاحب نظران است.کلیدواژه ها
تحریم علمی، محصولات فناورنه، امنیت، فناوری، ایرانمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.