تاثیر تلاطم نرخ ارز بر سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد در شرایط تحریم
- کد COI اختصاصی: IECEUS01_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1230
نویسندگان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه اقتصاد، شیراز، ایران
کارشناس ارشد علوم اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه اقتصاد، شیراز، ایران
چکیده
سرمایه گذاری به عنوان یکی از مسائل عمده اقتصادی مطرح و برای ایجاد و تداوم رشد اقتصادی، تشکیل سرمایه در هر کشوری؛ به ویژه در کشورهای در حال توسعه از اهمیت خاصی برخوردار است. در گذشته ای نه چندان دور، سرمایه گذاری خارجی نموداری از سلطه کشورهای توسعه یافته تلقی می شد، ولی امروزه کمتر دولتی است که برای جلب سرمایه های خارجی برنامه های بسیاری نداشته باشد. تامین مالی از طریق سرمایه گذاری مستقیم خارجی علاوه بر رفع کمبود سرمایه، ابزاری مناسب برای دستیابی به تکنولوژی مدرن و استفاده از ماشین آلات و تجهیزات با فناوری جدید است. از این رو استفاده از منابع مالی خارجی به عنوان مکمل منابع داخلی و همچنین ابزاری جهت هموار نمودن سرمایه گذاری های داخلی و گسترش و تقویت ظرفیت ها و نیروهای مولد، امری ضروری به نظر می رسد. ولی باید توجه داشت که جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی، منوط به شناسایی عوامل موثر بر آن و ایجاد تغییرات مناسب در آنها است. هدف پژوهش بررسی اثر تلاطم نرخ ارز بر سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران می باشد. جهت رسیدن به این امر، اثر متغیرهای مستقل تولید ناخالص داخلی، قیمت نفت، بازبودن اقتصاد، تلاطم نرخ ارز، نرخ ارز اسمی بر متغیر وابسته به آنها، سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) با استفاده از مدل ARDL مورد بررسی قرار می گیرد. ضمن آنکه برای محاسبه تلاطم نرخ ارز از روش GARCH (خود رگرسیونی واریانس ناهمسانی تعمیم یافته) و از داده های فصلی 1389:4 – 1375:1 استفاده می شود.کلیدواژه ها
سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI)، تلاطم نرخ ارز، ARDLمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.