نقش عدم استقلال بانک مرکزی در ایجاد تحریم های اقتصادی از منظر حقوق بین الملل

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد در شرایط تحریم
  • کد COI اختصاصی: IECEUS01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده پورمحمد گلزاری نوبر

کارشناس ارشد حقوق بین الملل، پژوهشگر آزاد و عضو گروه تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان پارت نو طرح

چکیده

در میان تحریم های اعمال شده در مورد ایران، تحریم بانک مرکزی با توجه به وظایف حساسی که در نظام اقتصادی هر کشوری دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هرگونه خلل در عملیات بانک مرکزی می تواند اقتصاد کشور را فلج کند. با توجه به این وظیفه حیاتی است که ایالات متحده آمریکا و نیز اتحادیه اروپا در سال 2011 و 2012 اقدام به طرح موضوع تحریم این نهاد کردند. موضوع استقلال بانک مرکزی از دولت همیشه به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای اقتصاد مدرن مطرح بوده و با وجود برخی اظهار نظرهای مخالف که با واقعیات همگون نمی باشند، مدنظر همه صاحبنظران است. اهمیت این موضوع به اندازه ای است که نادیده گرفتن آن بر زندگی و مسائل مالی تک تک افراد جامعه تاثیر خواهد گذاشت و در نهایت مسیر اقتصادی کشور را دگرگون می سازد. اما عدم استقلال بانک مرکزی، علاوه بر معضلات اقتصادی، پیامدهای حقوقی نیز خواهد داشت و در صورتی که ما این نهاد را وابسته به دولت بدانیم، در سطح بین المللی دارای عواقبی می باشد که از میان آنها می توان به مسئله ی نقض مصونیت کامل بانک مرکزی اشاره کرد که امروزه در مورد تحریم بانک مرکزی ایران مورد استناد قرار می گیرد. بنابراین در شرایطی که نگاه جهان به روی ما دقیق شده باید شرایطی را فراهم آوریم تا حساسیت ها کمتر شده و راهی برای سوئ استفاده باز نماند تا در نهایت از اثرات تحریم ها کاسته شود و این مهم جز در پرتو ایجاد قوانینی محکم و دقیقی که گویای استقلال بانک مرکزی باشند، میسیر نخواهد بود.

کلیدواژه ها

عدم استقلال، بانک مرکزی، تحریم های اقتصادی، حقوق بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.