ارزیابی کمی و کیفی پسماندهای شهرک صنعتی شماره یک رفسنجان و ارائه راهکارهایی جهت کاهش و مدیریت آنها
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: HESD02_079
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 793
نویسندگان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
کارشناس اداره حفاظت محیط زیست استان کرمان
کارشناس اداره حفاظت محیط زیست استان کرمان
چکیده
مدیریت پسماندهای صنعتی یکی از شیوه های بسیار مناسب برای ایجاد تعامل و پیوند بین صنعت و محیط زیست و کاهش اثرات سوء فعالیتهای صنعتی در محیط زیست می باشد چنین مدیریتی با استفاده از روشهای مختلف از جمله پیشگیری از آلودگی یا کمینه سازی پسماندها در مبدا تولید و در جاهایی که پسماندها تولید می شوند بازیافت و استفاده مجدد قابل اعمال است. در این تحقیق وضعیت موجود شامل تولید، ذخیره و نحوه مدیریت پسماند صنعتی شهرک صنعتی شماره یک رفسنجان با مساحت 298 هکتار و 70 واحد صنعتی فعال مورد بررسی قرار گرفت از این تعداد 18 درصد مربوط به صنایع شیمیایی، 13 درصد فلزی، 24 درصد غذایی، 24 درصد کانی غیرفلزی، 7 درصد برق و الکترونیک، 2 درصد نساجی، 6 درصد سلولزی و 4 درصد خدماتی می باشند. نتایج برآوردهای انجام شده نشان می دهد که در حال حاضر میزان تولید پسماندهای صنعتی شهرک صنعتی رفسنجان سالانه معادل 77/234 تن می باشد که 5/149 تن مربوط به زباله شبه خانگی و 27/85 تن زباله صنعتی می باشد. از این میزان پسماند تولید شده حدود 10 درصد مربوط به صنایع شیمیایی، 11 درصد فلزی، 20 درصد کانی غیرفلزی، 39 درصد غذایی، 5 درصد برق و الکترونیک، 3 درصد نساجی و چرم و 6 درصد سلولزی است. با توجه به نتایج کسب شده و بررسی های صورت گرفته مشخص گردید که قسمت اعظم پسماندها به صورت خشک و مربوط به صنایع غذایی است که قابل بازیافت می باشند البته روند تولید پسماندهای صنعتی به عوامل و پارامترهای مختلفی از قبیل شرایط اقتصادی، ظرفیت تولید، عوامل تولید و غیره بستگی دارد با نگاه به روند صعودی میزان استقرار صنایع در یک بازه زمانی مشخص جهت ساماندهی مواد زائد صنعتی امری واجب می باشد.کلیدواژه ها
پسماندهای صنعتی، شهرک صنعتی، مدیریت پسماندمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.