مقایسه روش های بیولوژیکی تصفیه فاضلاب های صنعتی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HESD02_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن معصومی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست (آب و فاضلاب) دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

چکیده

فرایند تصفیه بیولوژیکی مهمترین مرحله در تصفیه فاضلاب به شمار می رود. سیستمهای تصفیه بیولوژیکی، محیط های زنده باکتریایی هستند که با مصرف مواد مغذی فاضلاب، آلودگی آن را از بین می برند. نقش یک واحد تصفیه بیولوژیکی در واقع فراهم نمودن شرایطی مناسب برای رشد بیولوژیکی باکتریها جهت حذف آلودگی است. فرایندهای بیولوژیکی اساس تصفیه ثانویه را تشکیل می دهد که در آنها مواد آلی کلوئیدی و محلول تبدیل به جرم زنده می شوند و جرم زنده در نهایت از جریان مایع جدا می گردد. پس از جداسازی، جرم زنده تبدیل به یک جریان پسماند غلیظ می شود که باید سریعا مورد استفاده قرار گیرد. تصفیه بیولوژیکی جرم زنده و سایر لجن های فاضلاب مواد آلی که هضم لجن نامیده می شود. یکی از مهمترین و دشوارترین فرایندها در تصفیه فاضلاب می باشد. بیوراکتورهای غشایی از جمله (روش لجن فعال، روشهای SBR، RBC، MBR، MBBR، IFAS، SMBR) از جمله روشهای نوین و پیشرفته در تصفیه فاضلاب های صنعتی می باشند. در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب انواع متعددی از راکتورهای ناپیوسته و پیوسته (رشد چسبیده و معلق) استفاده می شود. هدف کلی در این مقاله، شناسایی انواع روشهای بیولوژیکی برای تصفیه فاضلاب های صنعتی و مزایای کاربرد این روشها در تصفیه می باشد.

کلیدواژه ها

بیوراکتورهای غشایی، تصفیه فاضلاب، روشهای بیولوژیکی، لجن فعال، مزایا و معایب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.