بررسی جوانه زنی و رشد دانه رست زوفا Hyssopus officinalis L.) تحت تنش شوری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_376
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 985
نویسندگان
دانشجوی دکتری دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی تهران
استادیار دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی تهران، ایران
استاد دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
چکیده
با توجه به ارزش بودن گیاهان دارویی و مشکلات شوری آب و خاک، در حالی که این مشکل در جهان رویه افزایش است. پخش بزرگی از کشور ما را نیز شامل می شود. از این رو بررسی گیاهان دارویی از اهمیت بسزایی برخوردار است. گیاه زوقا (Hyssopus officinalis L.) از خانواده نعنائیان Lamiaceae ) گیاه بوته ای پایاست که بطور وحشی رشد می کند و در مناطق معتدل آسیا، اروپا و آمریکا کشت می شود هر چند زوقا گیاه دارویی با ارزش بوده و بطور وسیع در دنیا کشت می شود اما اطلاعاتی درباره پاسخ این گیاه به تنش شوری در دسترس نمی باشد. از آنجایی که مراحل اولیه رشد از مراحل بسیار حساس در زندگی گیاه است اثر تنششوری در این مرحله مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور این آزمایش در طرح کاملا تصادفی در 6 سطح هدایت الکتریکی (2، 0، 4، 6، 8 و 10 دسی زیمنس بر متر) طراحی شد. شوری اعمال شده توسط کلرور سدیم، آب شور طبیعی (حوض سلطان) و مخلوط کلرور سدیم و کلرور کلسیم تامین شد. با افزایش غلظت شوری درصد جوانه زنی، طول ریشه و اندام هوایی، وزن خشک ریشه و اندام هوایی، مقدار کلروفیل کل و نیز کلروفیل های a و b کاهشیافت در حالی که مقدار کاروتنوئیدها افزایش یافت. گیاه زوقا توانست شوری ناشی از آب شورطبیعی را نسبت به شوری کلرور سدیم و مخطول کلرور سدیم و کلرور کلسیم بهتر تحمل کند.کلیدواژه ها
تنش شوری، جوانه زنی، زوقا، گیاه داروییمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.