تعیین حداقل غلظت بازدارنده عصاره متانولی Rosa damascene روی سویه های Erwinia amylovora درروش MBC

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA01_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 840
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه کشاورزی و باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

معصومه نژاد علی

استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

سهراب آقابزرگی

استادیار، دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی

چکیده

< p> گیاهان دارویی و معطر به واسطه داشتن ترکیب هایم وثر دارویی از دیرباز در درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفته اند با افزایش تعداد سویه های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک ها و سموم گوناگون تلاش های بسیاری برای استفاده از توان بالقوه خاصیت ضد میکروبی گیاهان انجام پذیرفته است. در مطالعاتم تعدد اثرات آنتی باکتریال گیاه گل محمدی شناسایی شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی خواص آنتی باکتریایی عصاره گل محمدی روی باکتریم ولد بیماری آتشک است. جدایه های Erwinia amylovora یا باکتری مولد بیماری آتشک ازنظر شدت بیماریزایی، پایداری و مقاغومت متنوع می باشند. از گلبرگ گل محمدی در بهار سال ۹۱ در منطقه قمصر کاشان، نمونه برداری شد. سپس عصاره متانولی از گلبرگ ها در غلظت های ۱۰% و ۵۰% و ۱۰۰% با دستگاه سوکسله و روتاری استخراج شد. اثرات ضد میکروبی عصاره متانولیگل محمدی روی ۴ سویه باکتری شامل E.amylovora ۶۳ و E.amylovora ۵۸ و E.amylovora فولاد و E.amylovora شهمیرزاد (جمع آوری ده توسط موسسه تحقیقات گیاه پزشکی ایران) با تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MBC) بررسی گردید تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل با استفاده از آزمون دانگن و تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد و نتایج نشان داد که بین میانگین تعداد کلونی ها در غلظته ای مختلف عصاره متانولی گل محمدی و شاهد (متانول) تفاوت معناداری وجود دارد و این نشان دهنده تاثیر بازدارندگی عصاره گل محمدی بر Erwinia amylovora است.< /p>

کلیدواژه ها

گل محمدی، باکتری Erwinia amylovora ، روش MBC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.