بررسی راندمان جذب کود روی در شرایط متغیر فسفر و تاثیر آن بر عملکرد و کیفیت سیب زمینی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,001

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_270

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

بر طبق آمار نامه وزارت جهاد کشاورزی در سال 1382 سطح زیر کشت سیب زمینی در کشور 174000 هکتار می باشد که متوسط عملکرد کشور 23/75 تن می باشد و استان همدان با دارا بودن 20130 هکتار کشت سیب زمینی 11/5 درصد سطح زیر کشت کل کشور را به خود اختصاص داده است که بعد از استان اردبیل در رتبه دوم قرار دارد . واکنش و اثرات متقابل روی و فسفر با یکدیگر بیشتر یک پدیده فیزیولوژیکی می باشد تا یک مشکل مربوط به خاک . واکنش میان فسفر و روی عمدتاً مربوط به مقادیر زیاد فسفر و یا استفاده از آن در خاکهایی است که از نظر عنصر روی با کمبود مواجه اند می باشد . وقتی روی و فسفر در حد توازن در گیاه وجود دارند سبب افزایش عملکرد می شوند ولی وقتی بین فسفر و روی توازنی وجود نداشته باشد این دو عنصر دارای اثرات متقابل می شوند . کرستینسن و جکسون (1981) با تحقیق بر روی ذرت و سیب زمینی مشاهده نمودند که این گیاهان وقتی به روی پاسخ می دهند که فسفر عامل محدود کننده رشد نباشد آنها نتیجه گرفتند که در سیب زمینی در غلظت 1/22 درصد فسفر علائم سمیت فسفر مشاهده می شود و بروز کمبود روی حتمی خواهد بود . نتایج تحقیقات ترهان و گروال (1983) نشان داد که غلظت بالای فسفر باعث کاهش جذب روی و کاهش انتقال آن با تجمع در ریشه، ساقه و گره ها می شود ایشان نتیجه گرفتند که نسبت 100/1 P/ Zn تا 200/1 برای سیب زمینی مناسب می باشد

نویسندگان

رحیم مطلبی فرد

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان

علیرضا یزدان پناه

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان .

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ملکوتی، م. ج.، و م. آ. لطف الهی 1380. نقش ...
  • Christensen, N. and T. Jackson 1981. Potential for phosphorus toxicity ...
  • Trehan, S _ and J. Grewal 1983. Zinc- phosphorus interaction ...
  • نمایش کامل مراجع