بررسی اثرات آنتی باکتریال عصاره های اتانولی و متانولی سیاهدانه (Nigella sativa L. ) رشد یافته در دو اقلیم مختلف
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_249
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1391
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه ملایر
استادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم ، دانشگاه ملایر
استادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه ملایر
چکیده
در طول تاریخ بشری بسیاری از بیماری های عفونی به طور سنتی با داروهای گیاهی درمان شده اند و امروزه در بسیاری از کشوهاری در حال توسعه داروهای گیاهی نقش اصلی را در درمان اولیه بیماری ها ایفا می کنند. سیاهدانه گیاهی از خانواده رانونکولاسه از دیرباز به عنوان ضد میکروب ها در طب سنتی ایران مورد استفاده قرار می گرفته است. این پژوهش با هدف بررسی اثرات آنتی باکتریال دانه های گیاه سیاهدانه بر روی برخی از میکرو ارگانیسم ها شامل استافیلوکوکوس اورنوس، اشرشیا کلی، باسیلوس سرتوس و سودوموناس آنروژیناز انجام گرفت. بنابراین حلال های اتانولی و متانولی با درصد های 70 و 96 برای استخراج عصاره از دو سیاهدانه رشد یافته در دو اقلیم مختلف مورد استفاده قرار گرفت. دیسک های تهیه شده پس از تزریق عصاره روی محیط های کشت حاوی باکتری های استافیلوکوکوس اورنوس، اشرشیا کلی، سایلوس سرنوس و سودوموناس آنروژیناز قرار گرفتند. این آزمایش در سه تکرار انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که هم عصاره اتانولی و هم عصاره متانولی اثر بازدارندگی بر رشد باکتری های گرم مثبت دارن دو هر دو عصاره با 70 درصد اثر مهاری بهتری نسبت به 96 درصد دارد. ضعیف ترین اثر مهاری مربوط به عصاره اتانولی 96 درصد می باشد همچنین مقایسه ای بین قدرت آنتی باکتریالی دو اقلیم انجام شد.کلیدواژه ها
عصاره اتانولی، عصاره متانولی، سیاهدانه، خواص آنتی باکتریال، باکتری گرم مثبتمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.