استفاده بهینه از ضایعات کشاورزی در راستای توسعه پایدار
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_200
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1196
نویسندگان
دانش آموخته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی تهران
دانش آموخته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه اصفهان
چکیده
سالانه مقدار قابل توجهی از محصولات کشاورزی به صورت ضایعات دور ریخته می شود که این امر سبب کاهش بهره وری کشاورزی می شود. همچنین استفاده از روش های نامناسب فرآوری و تقویت کننده های شیمیایی خاک سبب بروز مشکلات عدیده ای در این بخش شده است. از آنجا که کشاورزی به عنوان منبع تامین غذای بشر و زیربنای توسعه پایدار مطرح است اهمیت آن به عنوان یک منبع پایدار برای آینده بیشتر مشخص می شود بنابراین بکار بردن روشی که به وسیله آن بتوان ضمن استفاده بهینه از ضایعات کشاورزی و کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی به سمت پایداری در کشاورزی و توسعه حرکت نمود. ضروری به نظر می رسد در این راستا پژوهش حاضر با روش توصیفی - تحلیلی و مراجعه به منابع کتابخانه ای ضمن نشان دادن اهمیت کشاورزی به عنوان زیربنای توسعه پایدار تولید ورمی کمپوست را به عنوان یکی از راهکارهای مناسب برای رسیدن به این پایداری معرفی می نماید. ایجاد و گسترش ورمی کمپوست دارای برخی اثرهای مفید از جمله ایجاد ارزش افزوده استفاده بهینه از ضایعات کشاورزی ایجاد اشتغال، کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی ناشی از تقویت کننده های شیمیایی و... می شود که این امر جلوگیری از اتلاف و ضایع شدن محصولا ترا به دنبال دارد. محصول نهایی آن می تواند به عنوان حاصلخیزی ارگانیک به کار برده می شود که به صورت طبیعی سبب ایجاد نوعی چرخه مغذی در طبیعت می شود و در راستای توسعه پایدار کشاورزی و نیز توسعه پایدار حرکت می کند.کلیدواژه ها
ضایعات کشاورزی، ورمی کمپوست، پایداری، کشاورزی پایدار، توسعه پایدارمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.